14 aug 2015 22:10

14 aug 2015 22:10

Fredagskvällens fotboll

Det spelades en hel del lokal fotboll i de lägre divisionerna på fredagskvällen. SLA-sporten ger er nedan matnyttig information från matcherna.

Div 3 m Götaland

IFK TIDAHOLM–SKARA FC

2–1 (0–1)

Skara FC ledde i halvtid på Tidavallen sedan gästerna spräckt IFK Tidaholms målnolla bara fem minuter före pausvilan. Men det var IFK Tidaholm som fick sista ordet och vände på matchen i den andra halvleken. Kvitteringen kom sju minuter före full tid och sedan hann IFK Tidaholm även med att avgöra. Viktiga poäng för IFK som nu har sju poäng ner lagen kring strecken.

Division 5 norra

HANGELÖSA–TYMER

3–0 (2–0)

Topplaget och serietvåan Hangelösa blev en övermäktig uppgift för Tymer på fredagskvällen. Hangelösa vann med 3–0 hemma på Skogevi och fortsätter att jaga IFK Hjo i tabelltoppen.

– Det är de tre första minuterna som förstör hela matchen för oss. De gör två mål på tre minuter och vi bjuder verkligen på målen. De får dem till skänks när vi inte är vakna för fem öre, säger Tymers tränare Fredrik Ahlgren.

– Man har inte råd att ge bort två mål och få ett sådant handikapp mot ett topplag som ville gå upp i femman på bortaplan. Sedan tycker jag dock att vi står upp bra och vi borde ha gjort ett par mål sett till de chanser som vi skapade. Trots förlusten fanns det ändå en del glädjeämnen och bortser man från den bedrövliga inledningen gör vi en bra match.

Plusbetyg till Patrick Rebane och Mattias Bergstrand.

KINNE-VEDUM–VÄRING

3–1 (1–0)

Väring fick en blytung start på Kinnevallen då hemmalaget tog ledningen efter bara två minuters spel. Överlag hade Väring en tung afton på fredagskvällen och förlorade till slut med 1–3 mot bottenlaget Kinne-Vedum. Väring befinner sig dock på säker mark mitt i tabellen.

TÖREBODA–VALTORP

1–2 (1–2)

Valtorp drog det längsta strået i mötet på Töreshov där samtliga målen kom i den första halvleken. Segern var viktig för Valtorp som håller avståndet ner till bottenlagen. Ner till Mariestads BK på nedre kvalplats skiljer det nu tio poäng.

Division 6 Mariestad

FAGERSANNA–HÖRNEBO

6–2 (2–1)

Fagersanna tog en storseger hemma på Fagervi IP i mötet med Hörnebo. Det blev till slut tennissiffror.

– Vi gjorde ingen bra första halvlek där vi inte hade något högt passningstempo men vi höjde upp det några snäpp till den andra halvleken, säger Fagersannas tränare Thomas Einesson.

– Då gick vi loss direkt och hade 6–1 innan de lyckades reducera. Det kunde ha blivit några mål till. Den andra halvleken är klart godkänd, fortsätter Einesson som gav Erik Siberg plusbetyg.

Segern gör att Fagersanna fortsatt är obesegrat och har goda möjligheter att avancera till division 5.

Mål: F: Paulo Younan 2, Joakim Malmlöf 2, Rasmus Fogelström, Jesper Valtersson. H: Ola Gustafsson, Marcus Karlsson.

Division 6 Skövde

VÅMB–FRÖJERED/HÅVEN

1–1 (0–0)

Efter en mållös första halvlek tog Våmbs IF ledningen efter 70 minuters spel. Dennis Örqvist slog in ledningsmålet för Våmbs IF på en straff som Johannes Gül ordnade. Fem minuter före full tid kvitterade dock gästerna och därmed fick de grönvita nöja sig med bara en poäng.

– Vi äger den här matchen och är det klart bättre laget. Att bara få 1–1 är smolk i bägaren eftersom deras mål kommer på en fast situation så sent. Det var en bra slagen hörna som en av deras spelare skarvar vidare in i nättaket. Det var inget att säga om men de hade inte mycket chanser innan och vi borde ha dödat matchen tidigare, säger Våmbs tränare Peter Carlsson.

– Vi har till exempel fyra ramträffar i den här matchen och har alla möjligheter att avgöra tidigare. Det är tråkigt att vi inte kunde hålla undan, fortsätter Carlsson som lyfte fram målvakten Robin Hallerström lite extra.

Mål: V: Dennis Örqvist (straff).

KORSBERGA–IGELSTORP

4–2 (1–1)

Det var oavgjort i halvlek på Kullaborgs IP sedan hemmalaget tagit ledningen genom Jakob Tengbert men Joakim Sulkava replikerade omgående till 1–1. I den andra halvleken fick hemmalaget rejäl utdelning och gick loss till 4–1 innan gästerna reducerade på slutet.

– Vi var effektivare framåt än vad de var och kändes på det stora hela något starkare. Vi skapade mest och fick utdelning men Igelstorp var inte ofarligt men uddlöst. Efter att vi fick 3–1 kändes det som om vi hade ett klart grepp om matchen, säger Korsberga tränare Johan Bergström.

Lars Häggblom, tränare i Igelstorp.

– Inte mycket att säga om. Korsberga var bättre än oss men jag tycker att vi hade lite oflyt vid ett par mål. Det studsar inte riktigt vår väg just nu samtidigt som Korsberga är ett bra lag, säger han och ger plusbetyg till mittbacken Erik Johansson.

Mål: K: Jonathan Bergström 2, Jakob Tengbert, Jesper Bylund. I: Joakim Sulkava, Emil Koivisto.

AXVALL–STENSTORP

2–2

Axvalls IF och Stenstorp delade på poängen på fredagskvällen. Ett resultat som förmodligen inget av lagen var belåtet med, framför allt inte Stenstorp som har kvalplatsen till division 5 inom räckhåll men nu tappade värdefulla poäng mot de andra topplagen.

BORGUNDA–FOLKABO

1–4 (0–3)

Borgunda föll hemma mot Folkabo med 1–4.

– Vi gjorde det bra under de första 20 minuterna men sedan släppte vi in enkla mål på fasta situationer där de var starka. I andra halvlek var mycket bättre men vi fick inte utdelning. Det är bara för oss att ta nya tag, säger Borgundatränaren Slavko Mijic.

Mål: B: Niklas Hanack.

Div 3 norra, damer:

IFK VÄRSÅS–FLOBY

3–5 (1–2)

IFK Värsås damer förlorade den viktiga hemmamatchen mot Floby IF med 3–5.

– När vi gör tre mål ska det egentligen räcka för att vinna matchen men de har en mycket duktig tjej, Sofia Karlsson, som gör fyra av deras mål. Hon tar verkligen vara på möjligheterna när tillfället ges, säger Värsås tränare Tom Knutsson.

– Vi fick hela tiden jaga och jobba i uppförsbacke. Vi kvitterar två gånger och vid ställningen 2–2 är vi ett friläge ifrån att göra 3–2 men i stället tar de ledningen i anfallet efter. Det var ett viktigt skede i matchen, fortsätter han.

Plusbetyg till Julia Hellman och Mia Orlov i IFK Värsås.

Mål: IFK Värsås: Sofie Lamberg, Josefin Zell, Julia Hellman.

Div 3 m Götaland

IFK TIDAHOLM–SKARA FC

2–1 (0–1)

Skara FC ledde i halvtid på Tidavallen sedan gästerna spräckt IFK Tidaholms målnolla bara fem minuter före pausvilan. Men det var IFK Tidaholm som fick sista ordet och vände på matchen i den andra halvleken. Kvitteringen kom sju minuter före full tid och sedan hann IFK Tidaholm även med att avgöra. Viktiga poäng för IFK som nu har sju poäng ner lagen kring strecken.

Division 5 norra

HANGELÖSA–TYMER

3–0 (2–0)

Topplaget och serietvåan Hangelösa blev en övermäktig uppgift för Tymer på fredagskvällen. Hangelösa vann med 3–0 hemma på Skogevi och fortsätter att jaga IFK Hjo i tabelltoppen.

– Det är de tre första minuterna som förstör hela matchen för oss. De gör två mål på tre minuter och vi bjuder verkligen på målen. De får dem till skänks när vi inte är vakna för fem öre, säger Tymers tränare Fredrik Ahlgren.

– Man har inte råd att ge bort två mål och få ett sådant handikapp mot ett topplag som ville gå upp i femman på bortaplan. Sedan tycker jag dock att vi står upp bra och vi borde ha gjort ett par mål sett till de chanser som vi skapade. Trots förlusten fanns det ändå en del glädjeämnen och bortser man från den bedrövliga inledningen gör vi en bra match.

Plusbetyg till Patrick Rebane och Mattias Bergstrand.

KINNE-VEDUM–VÄRING

3–1 (1–0)

Väring fick en blytung start på Kinnevallen då hemmalaget tog ledningen efter bara två minuters spel. Överlag hade Väring en tung afton på fredagskvällen och förlorade till slut med 1–3 mot bottenlaget Kinne-Vedum. Väring befinner sig dock på säker mark mitt i tabellen.

TÖREBODA–VALTORP

1–2 (1–2)

Valtorp drog det längsta strået i mötet på Töreshov där samtliga målen kom i den första halvleken. Segern var viktig för Valtorp som håller avståndet ner till bottenlagen. Ner till Mariestads BK på nedre kvalplats skiljer det nu tio poäng.

Division 6 Mariestad

FAGERSANNA–HÖRNEBO

6–2 (2–1)

Fagersanna tog en storseger hemma på Fagervi IP i mötet med Hörnebo. Det blev till slut tennissiffror.

– Vi gjorde ingen bra första halvlek där vi inte hade något högt passningstempo men vi höjde upp det några snäpp till den andra halvleken, säger Fagersannas tränare Thomas Einesson.

– Då gick vi loss direkt och hade 6–1 innan de lyckades reducera. Det kunde ha blivit några mål till. Den andra halvleken är klart godkänd, fortsätter Einesson som gav Erik Siberg plusbetyg.

Segern gör att Fagersanna fortsatt är obesegrat och har goda möjligheter att avancera till division 5.

Mål: F: Paulo Younan 2, Joakim Malmlöf 2, Rasmus Fogelström, Jesper Valtersson. H: Ola Gustafsson, Marcus Karlsson.

Division 6 Skövde

VÅMB–FRÖJERED/HÅVEN

1–1 (0–0)

Efter en mållös första halvlek tog Våmbs IF ledningen efter 70 minuters spel. Dennis Örqvist slog in ledningsmålet för Våmbs IF på en straff som Johannes Gül ordnade. Fem minuter före full tid kvitterade dock gästerna och därmed fick de grönvita nöja sig med bara en poäng.

– Vi äger den här matchen och är det klart bättre laget. Att bara få 1–1 är smolk i bägaren eftersom deras mål kommer på en fast situation så sent. Det var en bra slagen hörna som en av deras spelare skarvar vidare in i nättaket. Det var inget att säga om men de hade inte mycket chanser innan och vi borde ha dödat matchen tidigare, säger Våmbs tränare Peter Carlsson.

– Vi har till exempel fyra ramträffar i den här matchen och har alla möjligheter att avgöra tidigare. Det är tråkigt att vi inte kunde hålla undan, fortsätter Carlsson som lyfte fram målvakten Robin Hallerström lite extra.

Mål: V: Dennis Örqvist (straff).

KORSBERGA–IGELSTORP

4–2 (1–1)

Det var oavgjort i halvlek på Kullaborgs IP sedan hemmalaget tagit ledningen genom Jakob Tengbert men Joakim Sulkava replikerade omgående till 1–1. I den andra halvleken fick hemmalaget rejäl utdelning och gick loss till 4–1 innan gästerna reducerade på slutet.

– Vi var effektivare framåt än vad de var och kändes på det stora hela något starkare. Vi skapade mest och fick utdelning men Igelstorp var inte ofarligt men uddlöst. Efter att vi fick 3–1 kändes det som om vi hade ett klart grepp om matchen, säger Korsberga tränare Johan Bergström.

Lars Häggblom, tränare i Igelstorp.

– Inte mycket att säga om. Korsberga var bättre än oss men jag tycker att vi hade lite oflyt vid ett par mål. Det studsar inte riktigt vår väg just nu samtidigt som Korsberga är ett bra lag, säger han och ger plusbetyg till mittbacken Erik Johansson.

Mål: K: Jonathan Bergström 2, Jakob Tengbert, Jesper Bylund. I: Joakim Sulkava, Emil Koivisto.

AXVALL–STENSTORP

2–2

Axvalls IF och Stenstorp delade på poängen på fredagskvällen. Ett resultat som förmodligen inget av lagen var belåtet med, framför allt inte Stenstorp som har kvalplatsen till division 5 inom räckhåll men nu tappade värdefulla poäng mot de andra topplagen.

BORGUNDA–FOLKABO

1–4 (0–3)

Borgunda föll hemma mot Folkabo med 1–4.

– Vi gjorde det bra under de första 20 minuterna men sedan släppte vi in enkla mål på fasta situationer där de var starka. I andra halvlek var mycket bättre men vi fick inte utdelning. Det är bara för oss att ta nya tag, säger Borgundatränaren Slavko Mijic.

Mål: B: Niklas Hanack.

Div 3 norra, damer:

IFK VÄRSÅS–FLOBY

3–5 (1–2)

IFK Värsås damer förlorade den viktiga hemmamatchen mot Floby IF med 3–5.

– När vi gör tre mål ska det egentligen räcka för att vinna matchen men de har en mycket duktig tjej, Sofia Karlsson, som gör fyra av deras mål. Hon tar verkligen vara på möjligheterna när tillfället ges, säger Värsås tränare Tom Knutsson.

– Vi fick hela tiden jaga och jobba i uppförsbacke. Vi kvitterar två gånger och vid ställningen 2–2 är vi ett friläge ifrån att göra 3–2 men i stället tar de ledningen i anfallet efter. Det var ett viktigt skede i matchen, fortsätter han.

Plusbetyg till Julia Hellman och Mia Orlov i IFK Värsås.

Mål: IFK Värsås: Sofie Lamberg, Josefin Zell, Julia Hellman.