14 aug 2015 21:59

15 aug 2015 09:19

Sverige klart för huvudrundan i U17 EM

HANDBOLL

Det svenska U17-landslaget med Skövde HF:s Marielle Lideskär är klara för huvudrundan i EM som avgörs i Makedonien. Blågult följde upp premiärsegern mot Makedonien med att besegra Tjeckien med 35–29 på fredagskvällen.

Det svenska U17-landslaget, med spelare födda 1998–1999, där Skövdes HF:s Marielle Lideskär ingår spelar just nu EM i Makedonien. På fredagskvällen besegrade blågult Tjeckien med 35–29 (21–16) där Lideskär svarade för fyra mål. Därmed är Sverige redan klart för huvudrundan tillsammans med Slovenien, som besegrade Makedonien med 31–20.

Sverige tog en övertygande seger i EM-premiären mot hemmanationen Makedonien i Skopje där det blev klar seger med 32–16 (14–11) på torsdagskvällen. Marielle Lideskär svarade för tre mål i den svenska storsegern.

Sverige, som är regerande Europamästare för U17 efter mästerskapsegern för två år sedan i Polen, avslutar gruppspelet med match mot Slovenien på söndag.

De två främsta i varje grupp avancerar till huvudrundan om placeringarna 1–8. Trean och fyran får spela vidare om placeringarna 9–16. Huvudrundan i EM avgörs 18-19 augusti.

De två främsta lagen från huvudrundans båda grupper avancerar till semifinalerna som avgörs 21 augusti medan övriga spelar placeringsmatcher.

Det svenska U17-landslaget, med spelare födda 1998–1999, där Skövdes HF:s Marielle Lideskär ingår spelar just nu EM i Makedonien. På fredagskvällen besegrade blågult Tjeckien med 35–29 (21–16) där Lideskär svarade för fyra mål. Därmed är Sverige redan klart för huvudrundan tillsammans med Slovenien, som besegrade Makedonien med 31–20.

Sverige tog en övertygande seger i EM-premiären mot hemmanationen Makedonien i Skopje där det blev klar seger med 32–16 (14–11) på torsdagskvällen. Marielle Lideskär svarade för tre mål i den svenska storsegern.

Sverige, som är regerande Europamästare för U17 efter mästerskapsegern för två år sedan i Polen, avslutar gruppspelet med match mot Slovenien på söndag.

De två främsta i varje grupp avancerar till huvudrundan om placeringarna 1–8. Trean och fyran får spela vidare om placeringarna 9–16. Huvudrundan i EM avgörs 18-19 augusti.

De två främsta lagen från huvudrundans båda grupper avancerar till semifinalerna som avgörs 21 augusti medan övriga spelar placeringsmatcher.