15 aug 2015 14:18

15 aug 2015 14:18

Storförlust för IFK Skövde mot RIK

HANDBOLL: Första träningsmatchen avklarad

Det blev storförlust för IFK Skövde i den första träningsmatchen mot elitseriekollegan Redbergslids IK.
– Vi har en tendens att göra för många dumma misstag emellanåt men det fanns ändå många goda intentioner och jag är inte orolig inför fortsättningen, säger nye IFK-tränaren Patrik Liljestrand efter 23–32 (14–17) i Göteborg.

IFK Skövde – utan skadade trion Robin Wärn, Markus Stegefelt och Fredrik Arvidsson – spelade sin första riktiga träningsmatch mot seriekonkurrenten Redbergslids IK i Rosendalshallen, Göteborg under lördagen. IFK har förvisso tidigare besegrat HK Country men det var över 3x25 minuter. Helgens match slutade med en klar förlust med nio bollar för de blåvita.

– Nu är första förlusten avklarad och det är aldrig roligt att förlora men jag drar inte några större växlar av den här matchen, säger Patrik Liljestrand efter sin första match som ny IFK-tränare.

– För mig var det viktigt att få svar på vissa saker så att vi kan förbättra det. Vi har kommit en bit men får jobba vidare. Jag ser bra intentioner i spelet och det är viktigt, fortsätter Patrik Liljestrand.

Alla fick speltid

Han matchade laget brett i 23–32-förlusten och det innebar att alla tre målvakterna Robert Lechte, Joakim Svensson och Henrik Nordlander fick speltid.

– Jag gick runt på alla spelare. Vi har prioriterat vårt försvarsspel den här veckan och nu fick vi reda på vad vi måste rätta till. Det fanns många positiva tendenser även om vi så klart inte är nöjda när vi förlorar med nio bollar. Vi blev lite för passiva och de fick skjuta mycket.

– Försvarsspelet fungerade bättre i den första halvleken men i början av andra ryckte de ifrån och fick sex bollars ledning. Där avgjordes matchen. De var mycket mer effektiva än oss samtidigt som vi bränner många lägen, fortsätter Liljestrand.

Enkla misstag

IFK gjorde en del enkla misstag emellanåt som man blev hårt straffat för men nu är den första träningsmatchen avklarad och de blåvita får träna vidare i veckan och blicka framåt mot cupspel i Norge nästa helg.

Mål: Kristian Svensson 5, Jonatan Eriksson 5, Rasmus Wremer 3 (1 straff), Charlie Röxner 2, Max Skog 2, Axel Magnusson 2, Jesper Järlfors, Viktor Röxner, Alfred Ehn, Adam Samuelsson.

IFK Skövde – utan skadade trion Robin Wärn, Markus Stegefelt och Fredrik Arvidsson – spelade sin första riktiga träningsmatch mot seriekonkurrenten Redbergslids IK i Rosendalshallen, Göteborg under lördagen. IFK har förvisso tidigare besegrat HK Country men det var över 3x25 minuter. Helgens match slutade med en klar förlust med nio bollar för de blåvita.

– Nu är första förlusten avklarad och det är aldrig roligt att förlora men jag drar inte några större växlar av den här matchen, säger Patrik Liljestrand efter sin första match som ny IFK-tränare.

– För mig var det viktigt att få svar på vissa saker så att vi kan förbättra det. Vi har kommit en bit men får jobba vidare. Jag ser bra intentioner i spelet och det är viktigt, fortsätter Patrik Liljestrand.

Alla fick speltid

Han matchade laget brett i 23–32-förlusten och det innebar att alla tre målvakterna Robert Lechte, Joakim Svensson och Henrik Nordlander fick speltid.

– Jag gick runt på alla spelare. Vi har prioriterat vårt försvarsspel den här veckan och nu fick vi reda på vad vi måste rätta till. Det fanns många positiva tendenser även om vi så klart inte är nöjda när vi förlorar med nio bollar. Vi blev lite för passiva och de fick skjuta mycket.

– Försvarsspelet fungerade bättre i den första halvleken men i början av andra ryckte de ifrån och fick sex bollars ledning. Där avgjordes matchen. De var mycket mer effektiva än oss samtidigt som vi bränner många lägen, fortsätter Liljestrand.

Enkla misstag

IFK gjorde en del enkla misstag emellanåt som man blev hårt straffat för men nu är den första träningsmatchen avklarad och de blåvita får träna vidare i veckan och blicka framåt mot cupspel i Norge nästa helg.

Mål: Kristian Svensson 5, Jonatan Eriksson 5, Rasmus Wremer 3 (1 straff), Charlie Röxner 2, Max Skog 2, Axel Magnusson 2, Jesper Järlfors, Viktor Röxner, Alfred Ehn, Adam Samuelsson.