16 aug 2015 19:40

16 aug 2015 20:16

U17-landslaget vann gruppen

HANDBOLL

Det svenska U17-landslaget (spelare födda 1998–1999) med Skövde HF:s Marielle Lideskär i truppen avslutade gruppspelet i EM med att spela oavgjort, 29–29 (20–13), mot Slovenien på söndagskvällen.

Lideskär svarade för ett av målen för blågult i Skopje, Makedonien. Därmed vann Sverige gruppen på bättre målskillnad före just Slovenien. Båda lagen avancerar nu till huvudrundan medan Makedonien och Tjeckien får spela vidare om placeringarna 9–16. Sverige Inleder huvudrundan på tisdag mot Ryssland som vann en av parallellgrupperna.

De två främsta lagen från huvudrundans båda grupper avancerar till semifinalerna.

Det svenska U17-landslaget (spelare födda 1998–1999) med Skövde HF:s Marielle Lideskär i truppen avslutade gruppspelet i EM med att spela oavgjort, 29–29 (20–13), mot Slovenien på söndagskvällen.

Lideskär svarade för ett av målen för blågult i Skopje, Makedonien. Därmed vann Sverige gruppen på bättre målskillnad före just Slovenien. Båda lagen avancerar nu till huvudrundan medan Makedonien och Tjeckien får spela vidare om placeringarna 9–16. Sverige Inleder huvudrundan på tisdag mot Ryssland som vann en av parallellgrupperna.

De två främsta lagen från huvudrundans båda grupper avancerar till semifinalerna.