19 aug 2015 20:14

19 aug 2015 20:14

Sverige missar semifinal

HANDBOLL: Förlust för Lideskär och blågult mot Rumänien i EM

Det svenska U17-landslaget med Skövde HF:s Marielle Lideskär missade att ta sig till EM-semifinal efter onsdagens förlust mot Rumänien. Därmed väntar nu i stället placeringsmatcher för blågult.

Sverige förlorade stort mot Ryssland på tisdagskvällen med 19–34 (10–15) när den första omgången av huvudrundan i EM avgjordes i makedonska Skopje. Skövde HF:s högersexa Marielle Lideskär ingår i förbundskapten Erik Larholms trupp och hon gjorde ett mål i förlustmatchen. Trots storförlusten hade Sverige ändå chansen att gå vidare till semifinal men då krävdes seger mot Rumänien på onsdagskvällen. Blågult var med i den första halvleken och hade 11–11 i halvtid men efter paus var rumänskorna vassast och vann till slut med klara 28–21. Lideskär protokollfördes för fyra mål.

Därmed missar Sverige semifinal och i stället för att få spela om medaljerna väntar nu placeringsmatcher, 5–8, fredag till söndag. Sveriges U 17-landslag består av spelare födda 1998–1999. De vann den inledande gruppen efter två segrar och en oavgjord match.

Sverige förlorade stort mot Ryssland på tisdagskvällen med 19–34 (10–15) när den första omgången av huvudrundan i EM avgjordes i makedonska Skopje. Skövde HF:s högersexa Marielle Lideskär ingår i förbundskapten Erik Larholms trupp och hon gjorde ett mål i förlustmatchen. Trots storförlusten hade Sverige ändå chansen att gå vidare till semifinal men då krävdes seger mot Rumänien på onsdagskvällen. Blågult var med i den första halvleken och hade 11–11 i halvtid men efter paus var rumänskorna vassast och vann till slut med klara 28–21. Lideskär protokollfördes för fyra mål.

Därmed missar Sverige semifinal och i stället för att få spela om medaljerna väntar nu placeringsmatcher, 5–8, fredag till söndag. Sveriges U 17-landslag består av spelare födda 1998–1999. De vann den inledande gruppen efter två segrar och en oavgjord match.