20 aug 2015 20:08

20 aug 2015 21:53

Spanjor blev IFK Skövdes kantval

Adrian Sifre Flores skrev på ettårskontrakt

NY VERSION: IFK Skövde bestämde sig snabbt. Adrian Sifre Flores, 28 år, är Jonas Samuelssons ersättare på högerkanten.

– Det var ett svårt val men det känns skönt att det är klart, säger IFK Skövdes sportchef Leif Olsson till SLA.

Adrian Sifre Flores gjorde ett gott intryck på IFK Skövde under de två träningarna han gjorde för klubben i veckan. Tillräckligt för att nu belönas med ett ettårskontrakt. Tidigare i veckan hade IFK även 25-årige norrmannen Thomas Kristensen på provspel.

Klubben valde mellan de båda kantspelarna och bestämde sig för spanjoren Adrian Sifre Flores.

– Vi fick väga för- och nackdelar kring de båda alternativen och fann att spanjoren var den bästa lösningen. Vi ser att vi har fått en bra helhetslösning och Adrian är en komplett spelare, säger IFK Skövdes sportchef Leif Olsson till SLA.

– Det var ett svårt val men det är skönt att det är klart. Det går inte att sitta stilla för länge eftersom de här spelarna också har andra alternativ och sedan är det ju inte heller långt kvar till det drar i gång. Vi hade som ambition att göra klart det här i helgen men nu gick det snabbare, fortsätter Olsson.

Han har stora förväntningar på nyförvärvet.

– Det är en otroligt snabb spelare de första tre stegen och som är vass i avsluten. Men sedan är det också en mycket bra defensiv spelare som vi även kan använda som tvåa i försvaret. Han kommer att göra många kontringsmål för oss i vinter.

Ersättare till Jonas

IFK har letat ersättare till högersexan Jonas Samuelsson som lämnat klubben för spel i Danmark. I vänsterhänte Adrian Sifre Flores, 28 år och mäter 180 centimeter, hittade de alltså vad de sökte. Han kommer ursprungligen från Valencia. I den högsta spanska ligan har han spelat i Aragón, Puerto Sagunto samt Ciudad Encantada. Senaste säsongen var han i rumänska Energia Pandurii.

– Jag har länge längtat efter att spela i Norden. Att nu få chansen i Skövde känns som en härlig utmaning. Jag vet att den svenska elitserien är bra och det ska bli kul att ta sig an den här uppgiften, säger Adrian Sifre Flores själv i ett pressmeddelande.

– Jag är vad ni kallar en tvåvägsspelare och ser mig som en bra försvarsspelare också, utvecklar IFK Skövdes nyförvärv som åker med laget till Norge för att cupspela i Arendal.

– Det är osäkert om han kan spela. Det är en del pappersarbete som måste ordnas men han åker med och det är bra för att lära känna både spelare och ledare, säger Olsson.

Adrian Sifre Flores gjorde ett gott intryck på IFK Skövde under de två träningarna han gjorde för klubben i veckan. Tillräckligt för att nu belönas med ett ettårskontrakt. Tidigare i veckan hade IFK även 25-årige norrmannen Thomas Kristensen på provspel.

Klubben valde mellan de båda kantspelarna och bestämde sig för spanjoren Adrian Sifre Flores.

– Vi fick väga för- och nackdelar kring de båda alternativen och fann att spanjoren var den bästa lösningen. Vi ser att vi har fått en bra helhetslösning och Adrian är en komplett spelare, säger IFK Skövdes sportchef Leif Olsson till SLA.

– Det var ett svårt val men det är skönt att det är klart. Det går inte att sitta stilla för länge eftersom de här spelarna också har andra alternativ och sedan är det ju inte heller långt kvar till det drar i gång. Vi hade som ambition att göra klart det här i helgen men nu gick det snabbare, fortsätter Olsson.

Han har stora förväntningar på nyförvärvet.

– Det är en otroligt snabb spelare de första tre stegen och som är vass i avsluten. Men sedan är det också en mycket bra defensiv spelare som vi även kan använda som tvåa i försvaret. Han kommer att göra många kontringsmål för oss i vinter.

Ersättare till Jonas

IFK har letat ersättare till högersexan Jonas Samuelsson som lämnat klubben för spel i Danmark. I vänsterhänte Adrian Sifre Flores, 28 år och mäter 180 centimeter, hittade de alltså vad de sökte. Han kommer ursprungligen från Valencia. I den högsta spanska ligan har han spelat i Aragón, Puerto Sagunto samt Ciudad Encantada. Senaste säsongen var han i rumänska Energia Pandurii.

– Jag har länge längtat efter att spela i Norden. Att nu få chansen i Skövde känns som en härlig utmaning. Jag vet att den svenska elitserien är bra och det ska bli kul att ta sig an den här uppgiften, säger Adrian Sifre Flores själv i ett pressmeddelande.

– Jag är vad ni kallar en tvåvägsspelare och ser mig som en bra försvarsspelare också, utvecklar IFK Skövdes nyförvärv som åker med laget till Norge för att cupspela i Arendal.

– Det är osäkert om han kan spela. Det är en del pappersarbete som måste ordnas men han åker med och det är bra för att lära känna både spelare och ledare, säger Olsson.

  • Linus Hellman