27 aug 2015 21:40

27 aug 2015 21:42

Svår CL-lottning för Wendt

Juventus, Manchester City och Sevilla. Det blir ett tufft motstånd för Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach när klubben gör sin debut i Champions league.

Lottningen till den prestigefyllda Europacupen genomfördes under sedvanligt högtidliga former i Monaco under torsdagskvällen. Liksom Malmö FF fanns Borussia Mönchengladbach, med IFK Skövde-fostrade Oscar Wendt i truppen, i den fjärde och sämsta seedningsgruppen.

Och som absolut sista lag lottades Mönchengladbach, trea i Bundesliga ifjol, in som lag nummer fyra i grupp D där motstånd som fjolårsfinalisten Juventus, stjärnspäckade Manchester City och Europa league-vinnaren Sevilla står för motståndet. En riktigt svår lottning alltså för Wendt, som på tisdagen togs ut i den landslagstrupp som möter Ryssland och Österrike i EM-kvalet om ett par veckor.

Zlatan till Malmö

För Malmö FF:s del blev det också en sportsligt tuff lottning, men samtidigt en rolig sådan då Malmösonen Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain hamnade i samma grupp, tillsammans med världslaget Real Madrid och ukrainska Sjachtar Donetsk.

Champions league-gruppspelet inleds den 14-15 september och avslutas i början av december.

Lottningen till den prestigefyllda Europacupen genomfördes under sedvanligt högtidliga former i Monaco under torsdagskvällen. Liksom Malmö FF fanns Borussia Mönchengladbach, med IFK Skövde-fostrade Oscar Wendt i truppen, i den fjärde och sämsta seedningsgruppen.

Och som absolut sista lag lottades Mönchengladbach, trea i Bundesliga ifjol, in som lag nummer fyra i grupp D där motstånd som fjolårsfinalisten Juventus, stjärnspäckade Manchester City och Europa league-vinnaren Sevilla står för motståndet. En riktigt svår lottning alltså för Wendt, som på tisdagen togs ut i den landslagstrupp som möter Ryssland och Österrike i EM-kvalet om ett par veckor.

Zlatan till Malmö

För Malmö FF:s del blev det också en sportsligt tuff lottning, men samtidigt en rolig sådan då Malmösonen Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain hamnade i samma grupp, tillsammans med världslaget Real Madrid och ukrainska Sjachtar Donetsk.

Champions league-gruppspelet inleds den 14-15 september och avslutas i början av december.

Grupperna i Champions league

Grupp A: Paris Saint-Germain, Real Madrid, Sjachtar Donetsk, Malmö FF.

Grupp B: PSV Eindhoven, Manchester United, CSKA Moskva, Wolfsburg.

Grupp C: Benfica, Atlético Madrid, Galatasaray, Astana.

Grupp D: Juventus, Manchester City, Sevilla, Mönchengladbach.

Grupp E: Barcelona, Leverkusen, Roma Bate, Borisov.

Grupp F: Bayern München, Arsenal, Olympiakos, Dinamo Zagreb.

Grupp G: Chelsea, Porto, Dynamo Kiev, Maccabi Tel Aviv.

Grupp H: Zenit S:t Petersburg, Valencia, Lyon, Gent.