28 aug 2015 06:00

28 aug 2015 12:56

Försvarsspelet i fokus för Skövde HF

HANDBOLL: Inleder mot Önnereds HK i Annliz cup

Önnereds HK är det första hindret för Skövde HF i Annliz cup.
– Mina ögon och min energi under de här matcherna lägger jag på försvarsspelet för att åtgärda saker där och ge individuell återkoppling till spelarna, säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

Skövde HF ställs mot tre elitseriekonkurrenter i sin grupp i Annliz cup. Först ut är Önnereds HK från Göteborg som SHF matchar mot på fredagskvällen.

På lördagseftermiddagen väntar elitserienykomlingen IF Hellton från Karlstad som kvalspelade sig upp efter att ha slagit ut Skånela. Därefter väntar Lugi HF från Lund som Skövde HF slog ut i en rafflande kvartsfinalserie som gick till fem matcher i våras på lördagskvällen.

– På förhand är det två lag som är favoriter och förhoppningsvis kan det bli en direkt avgörande match om gruppsegern mot Lugi. Det vore kul med en repris på vårens kvartsfinal, säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

Skövde HF kommer närmast från ett givande träningsläger i Karlskrona förra helgen där de också passade på att träningsspela mot Kristianstad HK. SHF vann med 27–25 mot elitserienykomlingen på bortaplan.

– Det är mycket nytt i laget och vi har påbörjat en process och en dialog med varandra som det kommer växa fram något bra utav. Nya konstellationer ger rätt mycket förändring i spelet och vi behöver jobba mycket med vårt försvarsspel. Det är där vi lägger vårt fokus i helgen, fortsätter Frisk som ska matcha laget brett.

– Det är viktigt att alla spelare får speltid, dels för att få visa upp sig och dels för att känna sig delaktiga och det bjuder jag gärna på.

SHF saknar den skadade kvartetten Malin Håkansson, Linnea Martinsson, Rebecka Otter och Sofia Berndtsson och det innebär samma trupp som senast.

Skövde HF: Målvakter: Hanna Edvardsson, Viktoria Börjesson. Vänstersex: Julia Ehn, Nora Jakobsson van Stam. Mittsex: Malin Hanold. Högersex: Sofia Berggren, Linnéa Efraimsson. Högernio: Sara Johansson, Anna-Maria Johansson. Mittnio: Malin Larsson, Fatos Kücükyildiz. Vänsternio: Maja Eriksson, Stina Karlsson, Hannele Nilsson.

Skövde HF ställs mot tre elitseriekonkurrenter i sin grupp i Annliz cup. Först ut är Önnereds HK från Göteborg som SHF matchar mot på fredagskvällen.

På lördagseftermiddagen väntar elitserienykomlingen IF Hellton från Karlstad som kvalspelade sig upp efter att ha slagit ut Skånela. Därefter väntar Lugi HF från Lund som Skövde HF slog ut i en rafflande kvartsfinalserie som gick till fem matcher i våras på lördagskvällen.

– På förhand är det två lag som är favoriter och förhoppningsvis kan det bli en direkt avgörande match om gruppsegern mot Lugi. Det vore kul med en repris på vårens kvartsfinal, säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

Skövde HF kommer närmast från ett givande träningsläger i Karlskrona förra helgen där de också passade på att träningsspela mot Kristianstad HK. SHF vann med 27–25 mot elitserienykomlingen på bortaplan.

– Det är mycket nytt i laget och vi har påbörjat en process och en dialog med varandra som det kommer växa fram något bra utav. Nya konstellationer ger rätt mycket förändring i spelet och vi behöver jobba mycket med vårt försvarsspel. Det är där vi lägger vårt fokus i helgen, fortsätter Frisk som ska matcha laget brett.

– Det är viktigt att alla spelare får speltid, dels för att få visa upp sig och dels för att känna sig delaktiga och det bjuder jag gärna på.

SHF saknar den skadade kvartetten Malin Håkansson, Linnea Martinsson, Rebecka Otter och Sofia Berndtsson och det innebär samma trupp som senast.

Skövde HF: Målvakter: Hanna Edvardsson, Viktoria Börjesson. Vänstersex: Julia Ehn, Nora Jakobsson van Stam. Mittsex: Malin Hanold. Högersex: Sofia Berggren, Linnéa Efraimsson. Högernio: Sara Johansson, Anna-Maria Johansson. Mittnio: Malin Larsson, Fatos Kücükyildiz. Vänsternio: Maja Eriksson, Stina Karlsson, Hannele Nilsson.