29 aug 2015 15:00

29 aug 2015 15:02

Skövde HF avfärdade enkelt Hellton

HANDBOLL: Spelar gruppfinal mot Lugi HF på lördagskvällen

Det var jämnt i en halvlek men sedan lade Skövde HF i ytterligare en växel och gled säkert ifrån IF Hellton i målprotokollet efter paus. SHF vann den andra halvleken med 17–8 och segersiffrorna skrevs slutligen till förkrossande 28–18.

Därmed väntar en direkt avgörande match mot Lugi HF på lördagskvällen om gruppsegern.

Annliz cup fortsatte på lördagen med de avslutande gruppspelsmatcherna.

Skövde HF repade snabbt mod efter den svaga insatsen på fredagskvällen mot Önnereds HK där Skövdetjejerna blandade och gav alldeles för mycket.

Det blev seger mot elitserienykomlingen IF Hellton på lördagseftermiddagen men till en början var det samma tendenser som i mötet med Önnered.

Skövde HF slarvade, missade givna, fria och öppna lägen och var inte tillräckligt distinkta.

– Vi hade många bra avslut men de är väldigt tidigt tagna men så är vi inte heller riktigt fokuserade när vi ska ta avsluten. Sedan kom vi i gång sakta men säkert, konstaterar SHF-tränaren Magnus Frisk.

Ledning i paus

Trots den tröga starten ledde Skövde HF med 11–10 i halvlek och efter paus var det bara ett lag på banan.

– Andra halvlek var bättre defensivt. Det var bra att vi fick en match med lite flyt i spelet. Bakåt var det stabilt med räddningar under hela matchen i stort sett, resonerar Frisk.

Hanna Edvardsson fick förtroendet mellan stolparna och gjorde en stabil insats.

Framåt var det glädjande att se nyförvärvet från Skånela Fatos Kücükyildiz ta för sig. Mittnian svarade för åtta mål.

– Hon kom i gång och fick ytor. Hon blev inte så störd i sina satsningar, säger Frisk.

Malin Larsson stukade foten efter en kvart och tvingades vila. Men i andra halvlek var hon tillbaka och svarade precis som Fatos Kücükyildiz för åtta mål.

Tappade poäng mot ÖHK

Skövde HF vara nära att förlora fredagskvällens inledande match mot Önnereds HK från Göteborg. Efter att ha lett och kontrollerat i stort sett hela matchen tog Önnered ledningen med bara minuten kvar. Då var SHF riktigt illa ute men laget lyckades få en straff i slutsekunderna som Anna-Maria ”Majsan” Johansson förvaltade till slutresultatet 27–27.

Därmed blev det en mycket viktig poäng för SHF som på lördagskvällen spelar gruppfinal mot Lugi HF. Det blir en repris av vårens rafflande kvartsfinalserie som gick till fem matcher där SHF drog det längsta strået.

SHF måste vinna

Lugi vann sin första match mot IF Hellton med 27–18 på fredagskvällen och på lördagseftermiddagen besegrade de Önnereds HK med 25–22.

Därmed blir matchen mellan Skövde HF och Lugi HF direkt avgörande för vem som tar hem gruppen. Förutsättningarna är glasklara. Skövde HF måste vinna för att ta hem gruppen medan Lugi klarar sig på ett oavgjort resultat.

– Det ska bli roligt att mäta krafterna med Lugi. Det blir en högre intensitet och motståndet är ett snäpp upp mot det vi har mött tidigare så det kommer givetvis att bli en tuffare match. Vi har fortfarande chansen att vinna gruppen och det ska vi gå, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Magnus Frisk.

Anna-Maria ”Majsan” Johansson som var den bärande kraften i fredagens match mot Önnereds HK stod över och satt på läktaren mot IF Hellton. Hon fick en smäll mot knäet mot Önnered och det är osäkert om hon kan spela mot Lugi. SHF tänker inte riskerar något.

Mål: Skövde HF: Fatos Kücükyildiz 8, Malin Larsson 8, Sara Johansson 5, Stina Karlsson 2, Malin Hanold 2, Linnea Efraimsson 2, Hannele Nilsson.

Annliz cup fortsatte på lördagen med de avslutande gruppspelsmatcherna.

Skövde HF repade snabbt mod efter den svaga insatsen på fredagskvällen mot Önnereds HK där Skövdetjejerna blandade och gav alldeles för mycket.

Det blev seger mot elitserienykomlingen IF Hellton på lördagseftermiddagen men till en början var det samma tendenser som i mötet med Önnered.

Skövde HF slarvade, missade givna, fria och öppna lägen och var inte tillräckligt distinkta.

– Vi hade många bra avslut men de är väldigt tidigt tagna men så är vi inte heller riktigt fokuserade när vi ska ta avsluten. Sedan kom vi i gång sakta men säkert, konstaterar SHF-tränaren Magnus Frisk.

Ledning i paus

Trots den tröga starten ledde Skövde HF med 11–10 i halvlek och efter paus var det bara ett lag på banan.

– Andra halvlek var bättre defensivt. Det var bra att vi fick en match med lite flyt i spelet. Bakåt var det stabilt med räddningar under hela matchen i stort sett, resonerar Frisk.

Hanna Edvardsson fick förtroendet mellan stolparna och gjorde en stabil insats.

Framåt var det glädjande att se nyförvärvet från Skånela Fatos Kücükyildiz ta för sig. Mittnian svarade för åtta mål.

– Hon kom i gång och fick ytor. Hon blev inte så störd i sina satsningar, säger Frisk.

Malin Larsson stukade foten efter en kvart och tvingades vila. Men i andra halvlek var hon tillbaka och svarade precis som Fatos Kücükyildiz för åtta mål.

Tappade poäng mot ÖHK

Skövde HF vara nära att förlora fredagskvällens inledande match mot Önnereds HK från Göteborg. Efter att ha lett och kontrollerat i stort sett hela matchen tog Önnered ledningen med bara minuten kvar. Då var SHF riktigt illa ute men laget lyckades få en straff i slutsekunderna som Anna-Maria ”Majsan” Johansson förvaltade till slutresultatet 27–27.

Därmed blev det en mycket viktig poäng för SHF som på lördagskvällen spelar gruppfinal mot Lugi HF. Det blir en repris av vårens rafflande kvartsfinalserie som gick till fem matcher där SHF drog det längsta strået.

SHF måste vinna

Lugi vann sin första match mot IF Hellton med 27–18 på fredagskvällen och på lördagseftermiddagen besegrade de Önnereds HK med 25–22.

Därmed blir matchen mellan Skövde HF och Lugi HF direkt avgörande för vem som tar hem gruppen. Förutsättningarna är glasklara. Skövde HF måste vinna för att ta hem gruppen medan Lugi klarar sig på ett oavgjort resultat.

– Det ska bli roligt att mäta krafterna med Lugi. Det blir en högre intensitet och motståndet är ett snäpp upp mot det vi har mött tidigare så det kommer givetvis att bli en tuffare match. Vi har fortfarande chansen att vinna gruppen och det ska vi gå, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Magnus Frisk.

Anna-Maria ”Majsan” Johansson som var den bärande kraften i fredagens match mot Önnereds HK stod över och satt på läktaren mot IF Hellton. Hon fick en smäll mot knäet mot Önnered och det är osäkert om hon kan spela mot Lugi. SHF tänker inte riskerar något.

Mål: Skövde HF: Fatos Kücükyildiz 8, Malin Larsson 8, Sara Johansson 5, Stina Karlsson 2, Malin Hanold 2, Linnea Efraimsson 2, Hannele Nilsson.