30 aug 2015 21:14

30 aug 2015 21:43

Hörnebo kliver upp i serieledning

FOTBOLL: Division 2 norra

Trots att Ulvåker tog ledningen kom Hörnebo tillbaka och tog en seger som betyder serieledning

Den första halvleken mellan Ulvåker och Hörnebo visade sig jämn. Gästande Hörnebo som jagade serieledning skapade chanser för att ta ledningen, men nollorna förblev hållna in till halvtidsvilan. Hemmalaget fick en drömstart på den andra halvleken, då Mjova Walander gjorde 1–0. Men Hörnebos Jessica Thorvald tänkte inte se sitt lag förlora.

Med drygt 30 kvar kvitterade hon och när kvarten återstod fick Hörnebo straff. Thorvald klev fram, höll sig kall och satte 2–1. Straffsparksmålet blev matchens sista och Hörnebos serieledning var ett faktum.

– Det är extra skönt när man kan vända en match till seger. Nu känns det som att vi är i förarsätet i jakten på serieseger, säger Hörnebos tränare Tommy Larsson.

Ulvåkers tränare Eddie Gånedahl var nöjd trots poängtappet.

– Vi gör en jättebra match. Tjejerna gör ett strålande jobb och jag tycker inte att resultatet är helt rättvist. Vi kunde ha fått med oss ett poäng.

Den första halvleken mellan Ulvåker och Hörnebo visade sig jämn. Gästande Hörnebo som jagade serieledning skapade chanser för att ta ledningen, men nollorna förblev hållna in till halvtidsvilan. Hemmalaget fick en drömstart på den andra halvleken, då Mjova Walander gjorde 1–0. Men Hörnebos Jessica Thorvald tänkte inte se sitt lag förlora.

Med drygt 30 kvar kvitterade hon och när kvarten återstod fick Hörnebo straff. Thorvald klev fram, höll sig kall och satte 2–1. Straffsparksmålet blev matchens sista och Hörnebos serieledning var ett faktum.

– Det är extra skönt när man kan vända en match till seger. Nu känns det som att vi är i förarsätet i jakten på serieseger, säger Hörnebos tränare Tommy Larsson.

Ulvåkers tränare Eddie Gånedahl var nöjd trots poängtappet.

– Vi gör en jättebra match. Tjejerna gör ett strålande jobb och jag tycker inte att resultatet är helt rättvist. Vi kunde ha fått med oss ett poäng.