30 aug 2015 19:51

30 aug 2015 21:52

Skövde HF slutade trea

Skövde HF avslutade Annliz cup med seger mot Västeårirsta i matchen om tredje pris.

– Allt som allt har det varit en bra helg. Såklart hade vi hellre velat spela en final men det var väldigt bra att vi i alla fall tog tredje platsen, tycker spelaren Malin Larsson.

Skövde HF ville gärna spela final i Annliz cup men så blev inte fallet efter förlusten i gruppfinalen mot Lugi HF med 27–30 på lördagskvällen. Skövdetjejerna ledde med 16–13 men hade en lång och svag period direkt efter paus som gjorde att Lugi gick i kapp och förbi.

– Jag tycker att Lugi är bättre i den matchen. Det handlar om att man ska vara bäst i de avgörande lägena och det var vi inte riktigt. Det är synd att vi tappade initiativet i matchen, säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

– Det var mest drag i den matchen. Det var vår bästa handbollsmatch vi spelade i helgen mot ett starkt motstånd, fortsätter han.

I stället för final fick Skövde HF möta Västeråsirsta HF i matchen om tredje pris som också var en repris av förra årets final i Annliz cup.

Skövde HF ledde från början till slut och i paus stod det 15–9. SHF gjorde dock ingen bra andra halvlek och Västeråsirsta kom i kapp vid 20–20 men lyckades aldrig gå förbi. I det läget klev Malin Hanold fram med två raka mål och dessutom fixade mittsexan en straff.

– Nu är det trötta kroppar i båda lagen så det är någorlunda jämna utgångslägen. Vi släpper 21 mål bakåt och det är bra. Sedan är det bra att vi inte fortsatte att gå ner oss när vi var inne i en negativ trend utan vi tog tag i det i stället, säger Magnus Frisk efter 25–21-segern.

Skövde HF inledde annars turneringen med att kryssa mot Önnereds HK (27–27) på fredagskvällen för att sedan avfärda IF Hellton med 28–18 på lördagseftermiddagen innan alltså Lugi snuvade SHF på finalmatchen.

Magnus Frisk matchade sitt lag brett i helgen och alla spelade. Anna-Maria ”Majsan” Johansson skadade knäet i den första matchen och vilade sedan i resten av turnering av säkerhetsskäl. Nyförvärvet Fatos Kücükyildiz såg ut att skada sig allvarligt i matchen mot Västeråsirsta men det visade sig ”bara” vara kramp.

Värdefull helg

Försvarsspelet var prioriterat i helgen och Magnus Frisk var nöjd med insatsen i träningsturneringen.

– Det växer fram vad vi menar och vill med de olika delarna i spelet. Det blir en tydlighet i det vi gör och spelarna har hittat sina roller. Man behöver uppleva mycket tillsammans för att spelet ska sätta sig. Det är nya samarbeten och konstruktioner mellan olika spelare som ska falla på plats.

– Vi tar med oss värdefulla erfarenheter ifrån den här helgen, fortsätter Frisk.

Spelaren Malin Larsson som var involverad i mycket håller med men var sliten efter en intensiv helg.

– Man är så pass mör att man inte vill spela en till match i alla fall. Man är trött i kroppen men vi får ledigt i morgon (läs måndag) och det är vi glada för, det behövs efter en sådan här helg. Vi spelade fyra matcher mot elitserielag på tre dagar, det är tufft att bara spela en så fyra blir mycket, säger hon.

Nu väntar ytterligare träningsmatcher innan seriespelet drar i gång med premiär mot Skuru IK den 23 september. SHF genrepar mot Skara HF den 17 september men ska även spela en träningsmatch mot IF Hellton i Karlstad innan dess.

Mål: Skövde HF: Malin Larsson 7, Stina Karlsson 4, Malin Hanold 4, Fatos Kücükyildiz 4, Sara Johansson 3, Maja Eriksson 2, Julia Ehn.

Skövde HF ville gärna spela final i Annliz cup men så blev inte fallet efter förlusten i gruppfinalen mot Lugi HF med 27–30 på lördagskvällen. Skövdetjejerna ledde med 16–13 men hade en lång och svag period direkt efter paus som gjorde att Lugi gick i kapp och förbi.

– Jag tycker att Lugi är bättre i den matchen. Det handlar om att man ska vara bäst i de avgörande lägena och det var vi inte riktigt. Det är synd att vi tappade initiativet i matchen, säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

– Det var mest drag i den matchen. Det var vår bästa handbollsmatch vi spelade i helgen mot ett starkt motstånd, fortsätter han.

I stället för final fick Skövde HF möta Västeråsirsta HF i matchen om tredje pris som också var en repris av förra årets final i Annliz cup.

Skövde HF ledde från början till slut och i paus stod det 15–9. SHF gjorde dock ingen bra andra halvlek och Västeråsirsta kom i kapp vid 20–20 men lyckades aldrig gå förbi. I det läget klev Malin Hanold fram med två raka mål och dessutom fixade mittsexan en straff.

– Nu är det trötta kroppar i båda lagen så det är någorlunda jämna utgångslägen. Vi släpper 21 mål bakåt och det är bra. Sedan är det bra att vi inte fortsatte att gå ner oss när vi var inne i en negativ trend utan vi tog tag i det i stället, säger Magnus Frisk efter 25–21-segern.

Skövde HF inledde annars turneringen med att kryssa mot Önnereds HK (27–27) på fredagskvällen för att sedan avfärda IF Hellton med 28–18 på lördagseftermiddagen innan alltså Lugi snuvade SHF på finalmatchen.

Magnus Frisk matchade sitt lag brett i helgen och alla spelade. Anna-Maria ”Majsan” Johansson skadade knäet i den första matchen och vilade sedan i resten av turnering av säkerhetsskäl. Nyförvärvet Fatos Kücükyildiz såg ut att skada sig allvarligt i matchen mot Västeråsirsta men det visade sig ”bara” vara kramp.

Värdefull helg

Försvarsspelet var prioriterat i helgen och Magnus Frisk var nöjd med insatsen i träningsturneringen.

– Det växer fram vad vi menar och vill med de olika delarna i spelet. Det blir en tydlighet i det vi gör och spelarna har hittat sina roller. Man behöver uppleva mycket tillsammans för att spelet ska sätta sig. Det är nya samarbeten och konstruktioner mellan olika spelare som ska falla på plats.

– Vi tar med oss värdefulla erfarenheter ifrån den här helgen, fortsätter Frisk.

Spelaren Malin Larsson som var involverad i mycket håller med men var sliten efter en intensiv helg.

– Man är så pass mör att man inte vill spela en till match i alla fall. Man är trött i kroppen men vi får ledigt i morgon (läs måndag) och det är vi glada för, det behövs efter en sådan här helg. Vi spelade fyra matcher mot elitserielag på tre dagar, det är tufft att bara spela en så fyra blir mycket, säger hon.

Nu väntar ytterligare träningsmatcher innan seriespelet drar i gång med premiär mot Skuru IK den 23 september. SHF genrepar mot Skara HF den 17 september men ska även spela en träningsmatch mot IF Hellton i Karlstad innan dess.

Mål: Skövde HF: Malin Larsson 7, Stina Karlsson 4, Malin Hanold 4, Fatos Kücükyildiz 4, Sara Johansson 3, Maja Eriksson 2, Julia Ehn.