31 aug 2015 17:46

31 aug 2015 21:25

Dubbelseger för Louise

BADMINTON: Lysande start på säsongen

Louise Eriksson från Tibroklubben Hôl i Vägga BMF öppnade säsongen på bästa sätt.
I helgen slog hon till med dubbla segrar i Täby Open.
– Det kan inte bli så mycket bättre, säger Louise glatt.

Täby Open är den första av fem deltävlingar i Svensk Grand Prix och Louise Eriksson ställde upp i både damdubbel och mixeddubbel. Att vinna båda klasserna gav ett härligt kvitto inför fortsättningen av säsongen.

– Det ger självförtroende och det är alltid skönt med en bra start, menar Louise som sedan ett drygt år tillbaka bor och tränar i Danmark.

I damdubbeln spelade hon tillsammans med Ellinor Vid från Malmö BTK och paret gick igenom turneringen utan setförlust. I finalen vann Eriksson och Vid med 21–16, 21–18 mot Amanda Andrén (Täby BMF) och Berfin Aslan (Skogås BMK).

– Finalen var kanske inte den bästa matchen, men det räckte, kommenterar Louise.

I mixeddubbel lirade Louise med Andi Tandaputra från Sollentuna Badmintonsällskap. Paret tog sig vidare från de första omgångarna med klara siffror och tappade inte ett enda set på vägen fram till final. I finalen mot förstaseedade Sebastian Gransbo och Clara Nistad från Täby BMF blev det desto jämnare och först efter tre tuffa set kunde Eriksson och Tandaputra vinna med 22–20, 17–21, 21–11.

– Vi spelade bra och det var först i semifinalen som vi var tvungna att skärpa till oss. i finalen blev det tufft, men jag tror att våra motståndare var mer slitna än oss. Vi spelade smart och lät dem springa, vilket gjorde att de blev trötta och gjorde enkla misstag.

En fin start på säsongen för Louise Eriksson som från och med i somras är tillbaka i sin moderklubb Hôl i Vägga efter ett antal säsonger i Malmö BTK.

– När jag ändå inte tränar i Sverige är det roligare att spela med moderklubben.

I Hôl i Vägga får hon ett ökat stöd ekonomiskt, vilket ger förbättrade möjligheter till spel internationellt. Hon kommer att göra en nysatsning på Europatouren den här säsongen och förutom seriespel i Danmark väntar härnäst tävlingar i Ungern och Norge.

– Jag hoppas på bra resultat, men eftersom jag inte har någon fast partner och det är OS-kvalår, vilket gör att det blir större konkurrens, så kan det bli svårt. Jag fokuserar mer på mitt eget spel, avslutar hon.

Täby Open är den första av fem deltävlingar i Svensk Grand Prix och Louise Eriksson ställde upp i både damdubbel och mixeddubbel. Att vinna båda klasserna gav ett härligt kvitto inför fortsättningen av säsongen.

– Det ger självförtroende och det är alltid skönt med en bra start, menar Louise som sedan ett drygt år tillbaka bor och tränar i Danmark.

I damdubbeln spelade hon tillsammans med Ellinor Vid från Malmö BTK och paret gick igenom turneringen utan setförlust. I finalen vann Eriksson och Vid med 21–16, 21–18 mot Amanda Andrén (Täby BMF) och Berfin Aslan (Skogås BMK).

– Finalen var kanske inte den bästa matchen, men det räckte, kommenterar Louise.

I mixeddubbel lirade Louise med Andi Tandaputra från Sollentuna Badmintonsällskap. Paret tog sig vidare från de första omgångarna med klara siffror och tappade inte ett enda set på vägen fram till final. I finalen mot förstaseedade Sebastian Gransbo och Clara Nistad från Täby BMF blev det desto jämnare och först efter tre tuffa set kunde Eriksson och Tandaputra vinna med 22–20, 17–21, 21–11.

– Vi spelade bra och det var först i semifinalen som vi var tvungna att skärpa till oss. i finalen blev det tufft, men jag tror att våra motståndare var mer slitna än oss. Vi spelade smart och lät dem springa, vilket gjorde att de blev trötta och gjorde enkla misstag.

En fin start på säsongen för Louise Eriksson som från och med i somras är tillbaka i sin moderklubb Hôl i Vägga efter ett antal säsonger i Malmö BTK.

– När jag ändå inte tränar i Sverige är det roligare att spela med moderklubben.

I Hôl i Vägga får hon ett ökat stöd ekonomiskt, vilket ger förbättrade möjligheter till spel internationellt. Hon kommer att göra en nysatsning på Europatouren den här säsongen och förutom seriespel i Danmark väntar härnäst tävlingar i Ungern och Norge.

– Jag hoppas på bra resultat, men eftersom jag inte har någon fast partner och det är OS-kvalår, vilket gör att det blir större konkurrens, så kan det bli svårt. Jag fokuserar mer på mitt eget spel, avslutar hon.