01 sep 2015 13:25

01 sep 2015 21:07

Next förväntas ta över

Kommunen öppnar för en fortsättning

UPPDATERAD: Idrottsgalan ser ut att få en fortsättning även 2016. Kultur- och fritidsnämnden öppnade under tisdagen för en fortsättning där kommunens destinationsbolag Next Skövde AB tar över huvudansvaret. Nämndens vice ordförande Claes Beckman (M) ville dock inte kommentera beslutet efter mötet. Mycket talar dock för att allt är klart.

Frågan behandlades vid kultur- och fritidsnämndens möte under tisdagen. Nämnden säger fortfarande nej till att arrangera själva, men är nu positivt till att Next Skövde tar över.

– Det är en sådan sak som Next skulle kunna göra. Vi säger att de får tar över i fall de vill, sade vice ordförande Claes Beckman (M) innan tisdagens möte.

När SLA når Claes Beckman på tisdagskvällen efter mötet vill han inte kommentera beslutet utan hänvisar i stället till onsdagens pressträff om ärendet. Mycket talar för att nämnden har gett klartecken.

Ksau får betala

SLA skrev redan i förra veckan om Nexts vilja att ta över, men nu verkar även kommunen vara med på spåret. Arrangemanget väntas kosta 300 000 kronor, men de pengarna kommer inte kultur- och fritidsnämnden bidra med.

Det blir i så fall kommunstyrelsens arbetsutskott som får plocka fram de medlen. Enligt vad SLA erfar är förslaget förankrat hos kommunledningen, men kommunalrådet Katarina Jonsson (M) vill inte svara på frågan om ksau kommer att finansiera galan.

– Först ska kultur- och fritidsnämnden säga sitt och om frågan kommer till ksau får vi diskutera förutsättningarna som de ligger då, säger hon till SLA.

Det nya upplägget innebär att Next Skövde kommer att ta ansvar för projektledning och genomförande med aktiv stöttning från fritidsförvaltningen. I underlaget finns ett förslag till organisation för arrangemanget.

Enligt den blir Mats Olsson, vd vid Next Skövde, projektledare och i styrgruppen finns personal från bolaget samt en representant för fritidsavdelningen.

Herre sponsoransvarig

Fritidschefen Stefan Herre blir sponsoransvarig. Fritidsförvaltningens personal vid Arena Skövde kommer ansvara för genomförande, byggande, dukning och rivning.

Frågan behandlades vid kultur- och fritidsnämndens möte under tisdagen. Nämnden säger fortfarande nej till att arrangera själva, men är nu positivt till att Next Skövde tar över.

– Det är en sådan sak som Next skulle kunna göra. Vi säger att de får tar över i fall de vill, sade vice ordförande Claes Beckman (M) innan tisdagens möte.

När SLA når Claes Beckman på tisdagskvällen efter mötet vill han inte kommentera beslutet utan hänvisar i stället till onsdagens pressträff om ärendet. Mycket talar för att nämnden har gett klartecken.

Ksau får betala

SLA skrev redan i förra veckan om Nexts vilja att ta över, men nu verkar även kommunen vara med på spåret. Arrangemanget väntas kosta 300 000 kronor, men de pengarna kommer inte kultur- och fritidsnämnden bidra med.

Det blir i så fall kommunstyrelsens arbetsutskott som får plocka fram de medlen. Enligt vad SLA erfar är förslaget förankrat hos kommunledningen, men kommunalrådet Katarina Jonsson (M) vill inte svara på frågan om ksau kommer att finansiera galan.

– Först ska kultur- och fritidsnämnden säga sitt och om frågan kommer till ksau får vi diskutera förutsättningarna som de ligger då, säger hon till SLA.

Det nya upplägget innebär att Next Skövde kommer att ta ansvar för projektledning och genomförande med aktiv stöttning från fritidsförvaltningen. I underlaget finns ett förslag till organisation för arrangemanget.

Enligt den blir Mats Olsson, vd vid Next Skövde, projektledare och i styrgruppen finns personal från bolaget samt en representant för fritidsavdelningen.

Herre sponsoransvarig

Fritidschefen Stefan Herre blir sponsoransvarig. Fritidsförvaltningens personal vid Arena Skövde kommer ansvara för genomförande, byggande, dukning och rivning.

  • Linus Hellman Per Engelbrektsson