06 sep 2015 13:47

06 sep 2015 13:47

Friberg bäst i Uddevalla

MOTOCROSS: Skiftande resultat i årets SM-finaler

SM-finalerna i Uddevalla innefattade såväl årets bästa heat, som årets sämsta för de lokala förarna. Niclas Gustavsson nollade samtidigt som Robert Friberg gjorde sin bästa tävling för året.

Inför den sista SM-deltävlingen på Glimminge motorstadion låg Niclas Gustavsson, Carlsborgs MK, bäst till av de lokala förarna med sin tiondeplats i MX1.

Årsbästa för Friberg

Efter en bra start tog det stopp på det tredje varvet, där Niclas bröt den första finalen. Då han inte kom till start i den andra blev han helt utan poäng i Uddevalla, vilket resulterade i att han halkade ner till trettonde plats i totalen.

Bättre gick det för klubbkompisen Robert Friberg som gjorde sin bästa SM-deltävling för säsongen genom heatplaceringarna tolv och elva som gav honom en niondeplats i Uddevalla. Totalt för säsongen slutade Robert på tjugonde plats i MX1.

Stabila placeringar

CMK:s Rikard Hansson behöll sin elfteplats i tabellen även efter den sista deltävlingen där han slutade som elva totalt, efter placeringarna tretton och femton. Genom sin elfteplats i totalen slutade han som den främste lokala föraren, och avancerade även två platser jämfört med fjolårets trettondeplats i klassen.

Även Tibro MK:s Calle Sjöö behöll sin plats när han slutade som nittonde man efter att ha kört in som sextonde och tionde i heaten.

SM-titeln i klassen kördes hem av Sösdalas Jesper Jönsson som vann med fem poängs marginal över Järvas Rasmus Sjöberg.

Åttondeplats för Holm

I U17-klassen låg TMK:s Martin Holm på sjunde plats inför den sista deltävlingen i Uddevalla. Några tappade poäng efter heatplaceringarna sju och nio resulterade i en niondeplats för helgen, och en åttondeplats totalt i klassen.

Inför den sista SM-deltävlingen på Glimminge motorstadion låg Niclas Gustavsson, Carlsborgs MK, bäst till av de lokala förarna med sin tiondeplats i MX1.

Årsbästa för Friberg

Efter en bra start tog det stopp på det tredje varvet, där Niclas bröt den första finalen. Då han inte kom till start i den andra blev han helt utan poäng i Uddevalla, vilket resulterade i att han halkade ner till trettonde plats i totalen.

Bättre gick det för klubbkompisen Robert Friberg som gjorde sin bästa SM-deltävling för säsongen genom heatplaceringarna tolv och elva som gav honom en niondeplats i Uddevalla. Totalt för säsongen slutade Robert på tjugonde plats i MX1.

Stabila placeringar

CMK:s Rikard Hansson behöll sin elfteplats i tabellen även efter den sista deltävlingen där han slutade som elva totalt, efter placeringarna tretton och femton. Genom sin elfteplats i totalen slutade han som den främste lokala föraren, och avancerade även två platser jämfört med fjolårets trettondeplats i klassen.

Även Tibro MK:s Calle Sjöö behöll sin plats när han slutade som nittonde man efter att ha kört in som sextonde och tionde i heaten.

SM-titeln i klassen kördes hem av Sösdalas Jesper Jönsson som vann med fem poängs marginal över Järvas Rasmus Sjöberg.

Åttondeplats för Holm

I U17-klassen låg TMK:s Martin Holm på sjunde plats inför den sista deltävlingen i Uddevalla. Några tappade poäng efter heatplaceringarna sju och nio resulterade i en niondeplats för helgen, och en åttondeplats totalt i klassen.