06 sep 2015 17:57

06 sep 2015 17:57

HK Country slutade på femte plats

HANDBOLL: Husaren Open

Efter förluster i lördagens gruppspel mot Lindesberg (22–28) och Vinslöv (30–33) fick Country spela om femte plats mot HP Warta, den vanns med 34–30.
– Vi jämnaste insats i turneringen, säger tränaren Henrik Schneider.

När det gäller lördagsmatcherna var de ganska lika varandra. Country var bra med, men hade dåliga perioder som grusade segermöjligheterna.

Mot Lindesberg tappades 8-9 till 8–14 och mot Vinslöv var det en dålig period i varje halvlek som ställde till det.

– Det är sådant vi måste jobba vidare med. Bra för oss med en turnering mot kvalificerat motstånd så att vi ser vad som krävs, fortsätter Countrys tränare.

Det skall också noteras att det varit en del avbräck i truppen, främst bland spelarna på nio meter, Robert Gustafsson vilade på grund av skada, Jimmy Otter spelade inte mot Vinslöv och Niklas Forsmoo var endast med i söndagens match.

– Klart att det påverkar, men samtidigt ger det andra spelare chansen att kliva fram och ta ansvar, säger Schneider.

Niklas Forsmoos återkomst till laget mot Warta märktes på lagets prestation. Han gjorde sju mål och med honom på banan blir det totala anfallsspelet farliga. Vänsternian Henrik Dahlberg var också duktig med nio mål. Countrys allsvenska premiär är mindre än två veckor bort då Vinslöv från Skåne gästar Idrottshallen. Tills dess blir det finslipning.

Mål mot LIF: Henrik Dahlberg 6, Bastien Genty 5, Stefan Krantz 4, Jakob Lundin 3, Jimmy Otter 2, Sebastian Johansson 1, Mattias Johansson 1. Mål mot Vinslöv: Stefan Krantz 7, Bastien Genty 5, Sebastian Johansson 5, Henrik Dahlberg 5, Jakob Lundin 4, Mattias Johansson 3, Viktor Kjellén. Mål mot Warta: Henrik Dahlberg 9, Niklas Forsmoo 7, Bastien Genty 6, Jakob Lundin 3, Mattias Johansson 3, Jimmy Otter 2, Sebastian Johansson, Viktor Kjellén, Stefan Krantz, Christoffer Otter.

När det gäller lördagsmatcherna var de ganska lika varandra. Country var bra med, men hade dåliga perioder som grusade segermöjligheterna.

Mot Lindesberg tappades 8-9 till 8–14 och mot Vinslöv var det en dålig period i varje halvlek som ställde till det.

– Det är sådant vi måste jobba vidare med. Bra för oss med en turnering mot kvalificerat motstånd så att vi ser vad som krävs, fortsätter Countrys tränare.

Det skall också noteras att det varit en del avbräck i truppen, främst bland spelarna på nio meter, Robert Gustafsson vilade på grund av skada, Jimmy Otter spelade inte mot Vinslöv och Niklas Forsmoo var endast med i söndagens match.

– Klart att det påverkar, men samtidigt ger det andra spelare chansen att kliva fram och ta ansvar, säger Schneider.

Niklas Forsmoos återkomst till laget mot Warta märktes på lagets prestation. Han gjorde sju mål och med honom på banan blir det totala anfallsspelet farliga. Vänsternian Henrik Dahlberg var också duktig med nio mål. Countrys allsvenska premiär är mindre än två veckor bort då Vinslöv från Skåne gästar Idrottshallen. Tills dess blir det finslipning.

Mål mot LIF: Henrik Dahlberg 6, Bastien Genty 5, Stefan Krantz 4, Jakob Lundin 3, Jimmy Otter 2, Sebastian Johansson 1, Mattias Johansson 1. Mål mot Vinslöv: Stefan Krantz 7, Bastien Genty 5, Sebastian Johansson 5, Henrik Dahlberg 5, Jakob Lundin 4, Mattias Johansson 3, Viktor Kjellén. Mål mot Warta: Henrik Dahlberg 9, Niklas Forsmoo 7, Bastien Genty 6, Jakob Lundin 3, Mattias Johansson 3, Jimmy Otter 2, Sebastian Johansson, Viktor Kjellén, Stefan Krantz, Christoffer Otter.