08 sep 2015 17:30

08 sep 2015 17:42

JSM i gevärsskytte

SKYTTE: Intresse riktas mot Skövde i helgen

Det närmaste veckoslutet avgörs JSM i gevärsskytte på Lövsjötorp. För det omfattande arrangemanget svarar Skaraborgs skytteförbund i samarbete med Skövde skyttegille. Totalt väntas 170 deltagare från hela landet.

Förutom JSM för skyttar i åldrarna 13 till 20 år, rymmer tävlingarna Riksmästerskap, 21–25 år, samt senior-SM med tavlorna på 300 meters avstånd.

Medarrangerande Skövde skyttegille har fyra deltagare i JSM, samtliga flickor. Det är två med namnet Linnea Johansson, 19 respektive 20 år. Plus Bella Sjökvist, även hon 20. Yngst i gänget är 15-åriga Marie Karhi som gör debut i sammanhanget. Övriga har tidigare erfarenhet från JSM.

På herrsidan representeras Skövdeklubben av 24-årige Ken Leskinen som ställer upp i RM-klassen, där han tidigare varit mästare.

50 meter till målet

I både JSM och RM handlar det om 50 meter till måltavlorna och fyra serier a´ fem skott är det som gäller.

Totalt väntas de cirka 170 deltagarna göra cirka 400 så kallade starter. Detta inklusive skyttarna i senior-SM, där Jonas Sjöberg från Tibro SKF är regerande mästare. I JSM ska sammanlagt sex olika mästerskapskategorier avgöras under fredag, lördag och söndag. I RM, 21-25 år, rör det sig om fem klasser och i SM seniorer 300 meter ingår lika många. Dock med den skillnaden att herrar och damer tävlar i skilda klasser.

Förutom JSM för skyttar i åldrarna 13 till 20 år, rymmer tävlingarna Riksmästerskap, 21–25 år, samt senior-SM med tavlorna på 300 meters avstånd.

Medarrangerande Skövde skyttegille har fyra deltagare i JSM, samtliga flickor. Det är två med namnet Linnea Johansson, 19 respektive 20 år. Plus Bella Sjökvist, även hon 20. Yngst i gänget är 15-åriga Marie Karhi som gör debut i sammanhanget. Övriga har tidigare erfarenhet från JSM.

På herrsidan representeras Skövdeklubben av 24-årige Ken Leskinen som ställer upp i RM-klassen, där han tidigare varit mästare.

50 meter till målet

I både JSM och RM handlar det om 50 meter till måltavlorna och fyra serier a´ fem skott är det som gäller.

Totalt väntas de cirka 170 deltagarna göra cirka 400 så kallade starter. Detta inklusive skyttarna i senior-SM, där Jonas Sjöberg från Tibro SKF är regerande mästare. I JSM ska sammanlagt sex olika mästerskapskategorier avgöras under fredag, lördag och söndag. I RM, 21-25 år, rör det sig om fem klasser och i SM seniorer 300 meter ingår lika många. Dock med den skillnaden att herrar och damer tävlar i skilda klasser.