08 sep 2015 17:45

08 sep 2015 17:47

Nygammal lösning på Axevalla

TRAV: Rickard Ivarsson kommer arbeta under tävlingsdagarna

Det blir ett nygammalt ansikte som tillfälligt tar över skötseln av Axevallas tävlingsbana.

Rickard Ivarsson kommer arbeta under Skaraborgsbanans tävlingsdagar denna höst.

– Det känns tryggt med denna lösning i en övergångsperiod, säger Axevallas travbanechef Benny Ternemar i en kommentar till SLA.

Rickard Ivarsson arbetade för Axevalla mellan år 2003–2007 och har på senare år ansvarat för underhållet av träningsbanorna på såväl Bjertorps travanläggning, Stall Palema som Palema Trotting i Florida.

– Att han arbetat med vår bana under många år och är erkänt duktig känns givetvis bra. Vi har haft en annons ute där vi söker ny banmästare, men det är inte speciellt många som visat intresse för jobbet. Vi kommer dock att intervjua en person under onsdagen som vi handplockat och det finns ytterligare någon eller några personer som vi vill stämma av med, säger Benny Ternemar och tillägger:

– Jag hade ett jättebra samtal med Halmstads banskötare Håkan B Johansson idag på morgonen som verkligen visat intresse för att lära upp en person från grunden om det blir så att vi anställer en person som inte gjort ett sådant här jobb tidigare. Det gläder mig stort, säger Ternemar.

Rickard Ivarsson arbetade för Axevalla mellan år 2003–2007 och har på senare år ansvarat för underhållet av träningsbanorna på såväl Bjertorps travanläggning, Stall Palema som Palema Trotting i Florida.

– Att han arbetat med vår bana under många år och är erkänt duktig känns givetvis bra. Vi har haft en annons ute där vi söker ny banmästare, men det är inte speciellt många som visat intresse för jobbet. Vi kommer dock att intervjua en person under onsdagen som vi handplockat och det finns ytterligare någon eller några personer som vi vill stämma av med, säger Benny Ternemar och tillägger:

– Jag hade ett jättebra samtal med Halmstads banskötare Håkan B Johansson idag på morgonen som verkligen visat intresse för att lära upp en person från grunden om det blir så att vi anställer en person som inte gjort ett sådant här jobb tidigare. Det gläder mig stort, säger Ternemar.

  • Emil Persson