08 sep 2015 17:21

08 sep 2015 17:23

Wetterhall premiärvann i Tre Berg

CYKEL: Första upplagan avgjord

Alexander Wetterhall var favorit till segern i det nya cykelloppet Tre Berg under söndagen. Han pallade också för trycket men det blev en dramatisk avslutning på linjeloppet över 18 mil där Wetterhall till slut spurtvann. Hans klubbkamrat Marcus ”Fåglum” Karlsson vann det traditionella stadsloppet under lördagen.

I helgen var det en stor cykelfest i Skara när såväl stadslopp som linjelopp stod på agendan.

Cykelhelgen drog i gång under lördagen med det traditionsenliga stadsloppet Tre Berg GP (tidigare Skara GP) som kördes i allt från barn- till elitklasser och var utformat som ett varvlopp inne i Skara.

Här var Marcus ”Fåglum” Karlsson från hemmaklubben Team Tre Berg – Bianchi starkast i elitklassen och tog hem segern. Han vann loppet före klubbkamraterna Gustav Höög och Ludvig Bengtsson. I damelitklassen som också inkluderade juniorcyklister segrade Falu CK:s Frida Knutsson.

På söndagen var det sedan dags för premiären av det nya cykelloppet Tre Berg. Det är en av Sveriges största motions- och tävlingslopp som avgjordes för första gången. Intresset var stort med över 2 000 cyklister som kom till start varav flera hundra var elitcyklister. Loppet sträcker sig över 18 mil och gick över Mösseberg, Billingen och Kinnekulle.

I den första upplagans elitklass segrade Alexander Wetterhall från hemmaklubben Team Tre Berg – Bianchi. Han avverkade de 180 kilometerna på tiden 4,25,31 men det blev en rafflande upplösning på loppet där Wetterhall var starkast i slutspurten. Stallkamraten Marcus Karlsson var fyra i samma lopp. På damsidan kördes emellertid ingen tävlingsklass. Bland alla motionärer var Susanne Jonsson från CK Wano snabbast.

Här kan du ta del av resultaten från söndagens Tre Berg

Här kan du ta del av resultaten från lördagens Tre Berg GP

I helgen var det en stor cykelfest i Skara när såväl stadslopp som linjelopp stod på agendan.

Cykelhelgen drog i gång under lördagen med det traditionsenliga stadsloppet Tre Berg GP (tidigare Skara GP) som kördes i allt från barn- till elitklasser och var utformat som ett varvlopp inne i Skara.

Här var Marcus ”Fåglum” Karlsson från hemmaklubben Team Tre Berg – Bianchi starkast i elitklassen och tog hem segern. Han vann loppet före klubbkamraterna Gustav Höög och Ludvig Bengtsson. I damelitklassen som också inkluderade juniorcyklister segrade Falu CK:s Frida Knutsson.

På söndagen var det sedan dags för premiären av det nya cykelloppet Tre Berg. Det är en av Sveriges största motions- och tävlingslopp som avgjordes för första gången. Intresset var stort med över 2 000 cyklister som kom till start varav flera hundra var elitcyklister. Loppet sträcker sig över 18 mil och gick över Mösseberg, Billingen och Kinnekulle.

I den första upplagans elitklass segrade Alexander Wetterhall från hemmaklubben Team Tre Berg – Bianchi. Han avverkade de 180 kilometerna på tiden 4,25,31 men det blev en rafflande upplösning på loppet där Wetterhall var starkast i slutspurten. Stallkamraten Marcus Karlsson var fyra i samma lopp. På damsidan kördes emellertid ingen tävlingsklass. Bland alla motionärer var Susanne Jonsson från CK Wano snabbast.

Här kan du ta del av resultaten från söndagens Tre Berg

Här kan du ta del av resultaten från lördagens Tre Berg GP