10 sep 2015 20:30

10 sep 2015 20:36

Inget VM-kval i Skövdes nationalarena

FUTSAL

I slutet av oktober ska det svenska futsallandslaget spela kval till VM, men det blir inte i nationalarenan i Skövde. I stället är det nu klart att kvalmatcherna kommer att spelas i Uddevalla där Agnebergshallen blir spelplats.

Sverige spelar i samma grupp som San Marino, Grekland och Montenegro och när inget land ville arrangera lottade Uefa fram en arrangör. Då föll det på Sverige att stå värd och det blev kort varsel för att hitta en spelplats. Arena Skövde är nationalarena, men där var det fullbokat den aktuella helgen och därmed tvingades Skövde tacka nej till arrangemanget.

– Hade jag fått välja hade det varit roligare om det varit här i Skövde, men för sportens skull är det en fördel att sprida det. När det inte blev Skövde så tror jag att Uddevalla är ett väldigt bra alternativ, kommenterar förbundskaptenen Charbel Abraham.

Nästa vecka börjar förberedelserna inför VM-kvalet. Då åker landslaget till Turkiet för två landskamper.

I slutet av oktober ska det svenska futsallandslaget spela kval till VM, men det blir inte i nationalarenan i Skövde. I stället är det nu klart att kvalmatcherna kommer att spelas i Uddevalla där Agnebergshallen blir spelplats.

Sverige spelar i samma grupp som San Marino, Grekland och Montenegro och när inget land ville arrangera lottade Uefa fram en arrangör. Då föll det på Sverige att stå värd och det blev kort varsel för att hitta en spelplats. Arena Skövde är nationalarena, men där var det fullbokat den aktuella helgen och därmed tvingades Skövde tacka nej till arrangemanget.

– Hade jag fått välja hade det varit roligare om det varit här i Skövde, men för sportens skull är det en fördel att sprida det. När det inte blev Skövde så tror jag att Uddevalla är ett väldigt bra alternativ, kommenterar förbundskaptenen Charbel Abraham.

Nästa vecka börjar förberedelserna inför VM-kvalet. Då åker landslaget till Turkiet för två landskamper.