10 sep 2015 21:48

10 sep 2015 21:48

Kvar på pallplats

ENDURO: Sverige fortsatt tvåa i Six days

Den fjärde dagen av Six days i Slovakien innebar inga förändringar i toppen av juniorklassen.
Sverige ligger fortsatt tvåa totalt.

Australien behåller sin ledning och efter fyra dagars körning i slovakiska Kosice är de knappt elva minuter före Sverige som under torsdagen tappade ytterligare mark. Sverige behåller dock greppet ner till trean USA.

– Australien åker väldigt fort och dem rår vi inte riktigt på just nu, men USA ligger bakom och vi drog ifrån ytterligare 30 sekunder i dag (läs torsdag) så vi har fyra och en halv minut nu. Det är okej, säger Tibro MK:s Jesper Börjesson i en intervju på TMK:s hemsida.

Börjesson är en av fyra förare i det svenska laget och han fortsätter att göra bra i från sig.

I seniorlaget kör FMCK:s Mattias Ojanperä och Falköpings MK:s Erik Ljungberg, men det blågula gänget befinner sig utanför kampen om medaljer. Efter fyra dagar ligger de sexa och har nästan en halvtimme upp till Finland på bronsplats.

I damtävlingen ser det dock ut som om det ska kunna bli medalj. Sverige ligger trea – knappt sju minuter före Finland på fjärdeplats.

TMK:s Oliver Nelson i klassen C2 ligger tvåa totalt i klubblagstävlingen, men det skiljer bara sju sekunder till slovaken Thomas Hostinsky. I lagtävlingen kör Nelson för Team West Sweden som ligger elva totalt.

Australien behåller sin ledning och efter fyra dagars körning i slovakiska Kosice är de knappt elva minuter före Sverige som under torsdagen tappade ytterligare mark. Sverige behåller dock greppet ner till trean USA.

– Australien åker väldigt fort och dem rår vi inte riktigt på just nu, men USA ligger bakom och vi drog ifrån ytterligare 30 sekunder i dag (läs torsdag) så vi har fyra och en halv minut nu. Det är okej, säger Tibro MK:s Jesper Börjesson i en intervju på TMK:s hemsida.

Börjesson är en av fyra förare i det svenska laget och han fortsätter att göra bra i från sig.

I seniorlaget kör FMCK:s Mattias Ojanperä och Falköpings MK:s Erik Ljungberg, men det blågula gänget befinner sig utanför kampen om medaljer. Efter fyra dagar ligger de sexa och har nästan en halvtimme upp till Finland på bronsplats.

I damtävlingen ser det dock ut som om det ska kunna bli medalj. Sverige ligger trea – knappt sju minuter före Finland på fjärdeplats.

TMK:s Oliver Nelson i klassen C2 ligger tvåa totalt i klubblagstävlingen, men det skiljer bara sju sekunder till slovaken Thomas Hostinsky. I lagtävlingen kör Nelson för Team West Sweden som ligger elva totalt.