11 sep 2015 21:30

11 sep 2015 21:32

Fredagskvällens fotboll

Division 4 norra:

TIDAHOLMS GIF–IFK TROLLHÄTTAN

2–1 (1–0)

Tidaholms GIF tog hem segern hemma mot IFK Trollhättan på fredagskvällen. Det blev 2–1-seger på Ulvesborg sedan hemmalaget haft ledningen i halvlek. Elvir Gërxhaliu gav TGIF ledningen och det blev halvlekens enda mål. Det var dock nära att Trollhättan kvitterade men de missade en straff efter hemmalagets ledningsmål. En bit in i andra halvlek kunde dock gästerna kvittera men Filip Särkijärvi Thurén satte 2–1 efter 65 minuters spel och det visade sig också bli det matchavgörande målet. TGIF hade fler chanser i matcher än Trollhättan och borde ha avgjort tillställningen tidigare.

Mål: TGIF: Filip Särkijärvi Thurén, Elvir Gërxhaliu.

Division 6 Mariestad

HÖRNEBO SK–MOHOLMS SK

4–1 (0–1)

Hörnebo tog säsongens tredje seger när Moholms SK besegrades i den 19:e omgången. På hemmaplan blev det en klar 4–1-seger på fredagskvällen även om gästerna ledde i halvlek.

– Vi tog tag i spelet i andra halvlek och vi kunde till och med ha gjort fler mål om vi hade tagit vara på lägena, säger lagledaren Kenth Karlsson.

– Det här var vår första seger efter uppehållet, innan hade vi bara tagit en poäng på de matcherna. Det var en skön seger som kom lägligt för oss. Nu ser det bättre ut för oss inför avslutningen, fortsätter han.

Hörnebo SK slås för nytt kontrakt och är nu tre poäng före seriejumbon. Dessutom har laget bättre målskillnad än bottenlagen.

Plusbetyg till Filip Krusell och Ola Gustafsson i ett starkt kämpande Hörnebo SK.

Mål: Filip Krusell 2, Ola Gustafsson, Oleg Kostsov.

Division 6 Skövde

FOLKABO IK–EKEDALENS SK

1–7 (0–4)

Ekedalens SK har redan säkrat seriesegern i division 6 och spelar nästa år ett snäpp högre upp i seriesystemet. Det faktumet hindrade inte laget ifrån att ta en storseger borta mot seriejumbon Folkabo IK på Skedevallen. Det stod 4–0 redan efter de första 45 minuterna och innan matchen var till ända hade gästerna utökat till hemska 7–1 på fredagskvällen. Johan Lundell var planens man med fyra fullträffar för Ekedalen.

Mål: F: Mats Andersson. E: Johan Lundell 4, Björn Persson 2, Emil Sand.

Division 4 norra:

TIDAHOLMS GIF–IFK TROLLHÄTTAN

2–1 (1–0)

Tidaholms GIF tog hem segern hemma mot IFK Trollhättan på fredagskvällen. Det blev 2–1-seger på Ulvesborg sedan hemmalaget haft ledningen i halvlek. Elvir Gërxhaliu gav TGIF ledningen och det blev halvlekens enda mål. Det var dock nära att Trollhättan kvitterade men de missade en straff efter hemmalagets ledningsmål. En bit in i andra halvlek kunde dock gästerna kvittera men Filip Särkijärvi Thurén satte 2–1 efter 65 minuters spel och det visade sig också bli det matchavgörande målet. TGIF hade fler chanser i matcher än Trollhättan och borde ha avgjort tillställningen tidigare.

Mål: TGIF: Filip Särkijärvi Thurén, Elvir Gërxhaliu.

Division 6 Mariestad

HÖRNEBO SK–MOHOLMS SK

4–1 (0–1)

Hörnebo tog säsongens tredje seger när Moholms SK besegrades i den 19:e omgången. På hemmaplan blev det en klar 4–1-seger på fredagskvällen även om gästerna ledde i halvlek.

– Vi tog tag i spelet i andra halvlek och vi kunde till och med ha gjort fler mål om vi hade tagit vara på lägena, säger lagledaren Kenth Karlsson.

– Det här var vår första seger efter uppehållet, innan hade vi bara tagit en poäng på de matcherna. Det var en skön seger som kom lägligt för oss. Nu ser det bättre ut för oss inför avslutningen, fortsätter han.

Hörnebo SK slås för nytt kontrakt och är nu tre poäng före seriejumbon. Dessutom har laget bättre målskillnad än bottenlagen.

Plusbetyg till Filip Krusell och Ola Gustafsson i ett starkt kämpande Hörnebo SK.

Mål: Filip Krusell 2, Ola Gustafsson, Oleg Kostsov.

Division 6 Skövde

FOLKABO IK–EKEDALENS SK

1–7 (0–4)

Ekedalens SK har redan säkrat seriesegern i division 6 och spelar nästa år ett snäpp högre upp i seriesystemet. Det faktumet hindrade inte laget ifrån att ta en storseger borta mot seriejumbon Folkabo IK på Skedevallen. Det stod 4–0 redan efter de första 45 minuterna och innan matchen var till ända hade gästerna utökat till hemska 7–1 på fredagskvällen. Johan Lundell var planens man med fyra fullträffar för Ekedalen.

Mål: F: Mats Andersson. E: Johan Lundell 4, Björn Persson 2, Emil Sand.