11 sep 2015 21:30

11 sep 2015 21:31

Juniorerna behåller andra platsen

ENDURO: Femte dagen av Sixdays i Slovakien

Efter den femte dagen av Sixdays ligger det svenska juniorlaget fortsatt på en andra plats i Kosice, Slovakien. Ledande Australien drygade ut sitt försprång men det är upplagt för svenskt silver inför lördagens avslutning.

Sixdays, lag-VM i Enduro, i Kosice, Slovakien har nu bara en tävlingsdag kvar.

Efter den femte tävlingsdagen på fredagen går det att konstatera att det svenska juniorlaget, där Tibro MK:s Jesper Börjesson är en av fyra förare, fortsatt ligger på en andra plats i Junior Trophy.

Australien går mot guldet i juniorklassen då de drygade ut sitt försprång under fredagen. Australiensarna är nu nästan 14 minuter före det svenska laget inför den sista dagen. Det ser dock ut att kunna bli ett svenskt silver eftersom Sverige är klart före trean Italien inför avslutningen.

För de svenska seniorerna i World Trophy-laget gick det desto tyngre under fredagen. Laget, som befinner sig utanför kampen om medaljer, tappade två placeringar och ligger nu på åttonde och sista plats inför avslutningen på lördagen. I seniorlaget ingår FMCK Skövdes Mattias Ojanperä och Falköpings MK:s Erik Ljungberg.

I damtävlingen befäste Sverige sin ställning som tabelltrea och därmed är det upplag för ett svenskt brons om de bara sköter sina kort rätt. Australien leder före Frankrike och sedan är Sverige många minuter efter.

I klubblagsklassen, som inte har någon VM-status, ligger Team West – bestående av Erik Wahlström och John Salomonsson från FMCK Skövde samt Tibro MK:s Oliver Nelson – på en nionde plats.

Sixdays, lag-VM i Enduro, i Kosice, Slovakien har nu bara en tävlingsdag kvar.

Efter den femte tävlingsdagen på fredagen går det att konstatera att det svenska juniorlaget, där Tibro MK:s Jesper Börjesson är en av fyra förare, fortsatt ligger på en andra plats i Junior Trophy.

Australien går mot guldet i juniorklassen då de drygade ut sitt försprång under fredagen. Australiensarna är nu nästan 14 minuter före det svenska laget inför den sista dagen. Det ser dock ut att kunna bli ett svenskt silver eftersom Sverige är klart före trean Italien inför avslutningen.

För de svenska seniorerna i World Trophy-laget gick det desto tyngre under fredagen. Laget, som befinner sig utanför kampen om medaljer, tappade två placeringar och ligger nu på åttonde och sista plats inför avslutningen på lördagen. I seniorlaget ingår FMCK Skövdes Mattias Ojanperä och Falköpings MK:s Erik Ljungberg.

I damtävlingen befäste Sverige sin ställning som tabelltrea och därmed är det upplag för ett svenskt brons om de bara sköter sina kort rätt. Australien leder före Frankrike och sedan är Sverige många minuter efter.

I klubblagsklassen, som inte har någon VM-status, ligger Team West – bestående av Erik Wahlström och John Salomonsson från FMCK Skövde samt Tibro MK:s Oliver Nelson – på en nionde plats.