12 sep 2015 12:12

12 sep 2015 13:50

Foto: Niklas Svahn

Hanna och Andreas snabbast i SLA-loppet

Löparfest i centrala Skövde

Det blev en väntad och en oväntad vinnare i årets upplaga av SLA-loppet.
Andreas Magnusson från Mariestad var favorittippad och tog hem segern i herrklassen medan Hanna Thorold från Tidavad var snabbast över de fem kilometerna på damsidan.

Den sjunde upplagan av SLA-loppet avgjordes under lördagen i ett gråmulet men regnfritt Skövde.

Andreas Magnussons från Mariestads AIF sprang loppet för första gången och han visade sig inte helt överraskande vara starkast på herrsidan över de fem kilometerna med tiden 16,58.

– Det här var jättejobbigt. Jag har inte sprungit så mycket i år och är inte alls i samma form som ifjol, utbrast Magnusson kort efter målgång.

– Jag har inte haft någon vidare säsong i år. Jag har tyvärr varit mycket sjuk och skadad och inte kunnat träna som jag har velat, utvecklar han.

SLA-loppet var en trevlig bekantskap för honom.

– Ett bra lopp med en trevlig bana. Det känns jätteroligt att få vinna, det vill man alltid göra. Jag fick ett försprång efter tre kilometer och när jag hade kommit upp till Hallonbergsrondellen var jag själv.

Närmast väntar nu maraton i Sydkorea på militära OS för Magnusson som i grunden är en långloppslöpare.

Tvåa bakom Magnusson var Emil Svensson från Skövde med tiden 17,19 och trea blev Viktor Stenqvist från Skövde på 18,00.

Oväntad damsegrare

På damsidan blev det en oväntad segrare när Hanna Thorold från Tidavad var snabbast över de fem kilometerna med tiden 19,08. Även för Thorold var det första gången hon sprang loppet.

– Det här var roligt. Jag bor i Örebro där jag studerar men kommer ifrån de här trakterna från början. Jag var hemma den här helgen och då passade det bra att springa det här loppet, säger hon och fortsätter:

– Jag kom i kapp hon som ledde strax innan fyra kilometer och då kände jag mig ganska pigg så jag körde på där.

Thorold kan tänka sig att springa loppet igen som för henne var en trevlig bekantskap.

– Jag springer lite då och då bara. Att jag sprang det här loppet var mer bara en tillfällighet. Ett sådant här stadslopp är roligt eftersom det är mycket folk runt omkring. Man blir peppad när man är trött.

Tvåa var fjolårets segrare Malin Strand från Istrum men tävlandes för Sävedalens IK på tiden 19,22. Trea blev Skövdetjejen Hanna Jansson med tiden 20,26.

Fungerat jättebra

Tidigare på lördagsförmiddagen var det också ett lopp som i första hand riktar sig mot barn över en kilometer som anordnades för andra gången.

– Det är en väldigt fin och enkel slinga som är perfekt för framför allt de yngre förmågorna. Det här något som har kommit för att stanna, säger Stefan Karlsson i IFK Skövde Fridirott som tillsammans med STC Training Club och SLA arrangerar loppet.

Han är nöjd med årets upplaga.

– Det har fungerat jättebra och vad jag har hört av deltagarna så är de också positiva. De tycker att det är kul. Vi hade omkring 300 anmälda löpare, det är bra och vädret var löpvänligt, fortsätter Karlsson.

Den sjunde upplagan av SLA-loppet avgjordes under lördagen i ett gråmulet men regnfritt Skövde.

Andreas Magnussons från Mariestads AIF sprang loppet för första gången och han visade sig inte helt överraskande vara starkast på herrsidan över de fem kilometerna med tiden 16,58.

– Det här var jättejobbigt. Jag har inte sprungit så mycket i år och är inte alls i samma form som ifjol, utbrast Magnusson kort efter målgång.

– Jag har inte haft någon vidare säsong i år. Jag har tyvärr varit mycket sjuk och skadad och inte kunnat träna som jag har velat, utvecklar han.

SLA-loppet var en trevlig bekantskap för honom.

– Ett bra lopp med en trevlig bana. Det känns jätteroligt att få vinna, det vill man alltid göra. Jag fick ett försprång efter tre kilometer och när jag hade kommit upp till Hallonbergsrondellen var jag själv.

Närmast väntar nu maraton i Sydkorea på militära OS för Magnusson som i grunden är en långloppslöpare.

Tvåa bakom Magnusson var Emil Svensson från Skövde med tiden 17,19 och trea blev Viktor Stenqvist från Skövde på 18,00.

Oväntad damsegrare

På damsidan blev det en oväntad segrare när Hanna Thorold från Tidavad var snabbast över de fem kilometerna med tiden 19,08. Även för Thorold var det första gången hon sprang loppet.

– Det här var roligt. Jag bor i Örebro där jag studerar men kommer ifrån de här trakterna från början. Jag var hemma den här helgen och då passade det bra att springa det här loppet, säger hon och fortsätter:

– Jag kom i kapp hon som ledde strax innan fyra kilometer och då kände jag mig ganska pigg så jag körde på där.

Thorold kan tänka sig att springa loppet igen som för henne var en trevlig bekantskap.

– Jag springer lite då och då bara. Att jag sprang det här loppet var mer bara en tillfällighet. Ett sådant här stadslopp är roligt eftersom det är mycket folk runt omkring. Man blir peppad när man är trött.

Tvåa var fjolårets segrare Malin Strand från Istrum men tävlandes för Sävedalens IK på tiden 19,22. Trea blev Skövdetjejen Hanna Jansson med tiden 20,26.

Fungerat jättebra

Tidigare på lördagsförmiddagen var det också ett lopp som i första hand riktar sig mot barn över en kilometer som anordnades för andra gången.

– Det är en väldigt fin och enkel slinga som är perfekt för framför allt de yngre förmågorna. Det här något som har kommit för att stanna, säger Stefan Karlsson i IFK Skövde Fridirott som tillsammans med STC Training Club och SLA arrangerar loppet.

Han är nöjd med årets upplaga.

– Det har fungerat jättebra och vad jag har hört av deltagarna så är de också positiva. De tycker att det är kul. Vi hade omkring 300 anmälda löpare, det är bra och vädret var löpvänligt, fortsätter Karlsson.