12 sep 2015 15:13

12 sep 2015 15:14

Saints på väg mot SM-guld

SOFTBOLL

Skövde Saints har kopplat ett rejält grepp om SM-guldet.

Seger i den tredje finalen betyder att laget leder med 2–1 i matcher och har chans att avgöra i eftermiddag.

Det stod 1–1 efter förra helgens två matcher och den tredje matchen skulle bli viktig inför fortsättningen. Nu vann Skövde med 17–15 och tog ett stort steg närmare guldet. Seger i den fjärde matchen – som spelas senare under lördagen – betyder att saken är klar och att Skövde kan lägga ett åttonde SM-guld till de sju man har sedan tidigare.

Saints startade matchen på sportfältet övertygande och gick fram till ledning med 4–1 redan i den första inningen. Sedan rullade det på och Saints såg ut att gå mot en storseger. Hemmalaget tog åtta poäng i den andra inningen och hade ledningen med 12–2.

Den skulle sedan drygas ut ytterligare och efter fyra spelade inningar ledde Skövde Saints med 15–2. Matchen kändes avgjord, men då svängde det rejält. Leksand kom i gång med sin slagning och poängen började trilla in mot ett Skövde som såg nervöst ut. Leksand gjorde åtta poäng i den femte inningen och minskade underläget till 10–15.

Det bäddade för en spännande upplösning på matchen och Leksand kom så närma som 15–14 i den sjätte inningen. Skövde svarade dock, tog två poäng och drygade ut ledningen till 17–14 inför den sista omgången.

I den sjunde inningen släppte Saints bara en poäng innan man hade lyckats bränna tre Leksandsspelare och då var saken klar.

Stort jubel bröt ut i hemmalaget efter den viktiga segern. I den fjärde matchen kommer dessutom Skövde att kunna använda sin duktiga amerikanska pitcher Kyle Plimpton och henne har Leksand haft stora problem med tidigare. Det borgar för Skövde som ser ut att vara på väg mot ytterligare ett SM-guld. Senare i kväll vet vi om så är fallet eller om det väntar en femte och avgörande match i morgon söndag.

Det stod 1–1 efter förra helgens två matcher och den tredje matchen skulle bli viktig inför fortsättningen. Nu vann Skövde med 17–15 och tog ett stort steg närmare guldet. Seger i den fjärde matchen – som spelas senare under lördagen – betyder att saken är klar och att Skövde kan lägga ett åttonde SM-guld till de sju man har sedan tidigare.

Saints startade matchen på sportfältet övertygande och gick fram till ledning med 4–1 redan i den första inningen. Sedan rullade det på och Saints såg ut att gå mot en storseger. Hemmalaget tog åtta poäng i den andra inningen och hade ledningen med 12–2.

Den skulle sedan drygas ut ytterligare och efter fyra spelade inningar ledde Skövde Saints med 15–2. Matchen kändes avgjord, men då svängde det rejält. Leksand kom i gång med sin slagning och poängen började trilla in mot ett Skövde som såg nervöst ut. Leksand gjorde åtta poäng i den femte inningen och minskade underläget till 10–15.

Det bäddade för en spännande upplösning på matchen och Leksand kom så närma som 15–14 i den sjätte inningen. Skövde svarade dock, tog två poäng och drygade ut ledningen till 17–14 inför den sista omgången.

I den sjunde inningen släppte Saints bara en poäng innan man hade lyckats bränna tre Leksandsspelare och då var saken klar.

Stort jubel bröt ut i hemmalaget efter den viktiga segern. I den fjärde matchen kommer dessutom Skövde att kunna använda sin duktiga amerikanska pitcher Kyle Plimpton och henne har Leksand haft stora problem med tidigare. Det borgar för Skövde som ser ut att vara på väg mot ytterligare ett SM-guld. Senare i kväll vet vi om så är fallet eller om det väntar en femte och avgörande match i morgon söndag.