15 sep 2015 17:04

15 sep 2015 17:05

"Majsan" i blågul trupp

HANDBOLL

Handbolls-VM avgörs i Danmark med start den 5 december och inför mästerskapet laddar det svenska landslaget med ett läger på Kanarieöarna.

Lägret äger rum mellan den 4 och 11 oktober och i Playitas på Fuerteventura kommer Sverige att träna tillsammans med Brasilien. 19 spelare är uttagna av förbundskaptenen Thomas Sivertsson och Skövde HF:s Anna-Maria Johansson är en av dem och även före detta Skövdespelarna Angelica Wallén, numera i Toulon och Linnea Torstenson (Bukarest) är också med i truppen som åker till Spanien.

Den veckan är det egentligen matcher EM-kvalet, men i egenskap av arrangör kvalar inte Sverige. Då blir det läger i stället och det blir också en match mot Brasilien.

– Eftersom vi inte kvalar får vi en utmärkt och unik möjlighet att samlas och träna med fokus på VM. Vi kommer också att spela en inofficiell landskamp på 3x25 minuter under en av dagarna”, säger förbundskaptenen Thomas Sivertsson i ett pressmeddelande.

Inför VM kommer Sverige också att spela en turnering i Norge i slutet på november och en landskamp mot Rumänien den 2 december.

Truppen: Målvakter: Filippa Idéhn, Esbjerg, Johanna Bundsen, Sävehof, Martina Thörn, Glassverket. Vänstersex: Louise Sand, Sävehof, Edijana Dafe, Köpenhamn. Mittsex: Linn Blohm, Holstebro, Frida Tegstedt, Füchse Berlin. Högersex: Nathalie Hagman, Holstebro, Emma Hawia-Svensson, Skuru. Nio meter: Linnea Torstenson, Bukarest, Isabelle Gulldén, do, Johanna Ahlm, Midtjylland, Sabina Jacobsen, do, Jamina Roberts, Holstebro, Anna-Maria Johansson, Skövde, Angelica Wallén, Toulon, Jenny Alm, Esbjerg, Johanna Westberg, Randers, Carin Strömberg, Skuru.

Lägret äger rum mellan den 4 och 11 oktober och i Playitas på Fuerteventura kommer Sverige att träna tillsammans med Brasilien. 19 spelare är uttagna av förbundskaptenen Thomas Sivertsson och Skövde HF:s Anna-Maria Johansson är en av dem och även före detta Skövdespelarna Angelica Wallén, numera i Toulon och Linnea Torstenson (Bukarest) är också med i truppen som åker till Spanien.

Den veckan är det egentligen matcher EM-kvalet, men i egenskap av arrangör kvalar inte Sverige. Då blir det läger i stället och det blir också en match mot Brasilien.

– Eftersom vi inte kvalar får vi en utmärkt och unik möjlighet att samlas och träna med fokus på VM. Vi kommer också att spela en inofficiell landskamp på 3x25 minuter under en av dagarna”, säger förbundskaptenen Thomas Sivertsson i ett pressmeddelande.

Inför VM kommer Sverige också att spela en turnering i Norge i slutet på november och en landskamp mot Rumänien den 2 december.

Truppen: Målvakter: Filippa Idéhn, Esbjerg, Johanna Bundsen, Sävehof, Martina Thörn, Glassverket. Vänstersex: Louise Sand, Sävehof, Edijana Dafe, Köpenhamn. Mittsex: Linn Blohm, Holstebro, Frida Tegstedt, Füchse Berlin. Högersex: Nathalie Hagman, Holstebro, Emma Hawia-Svensson, Skuru. Nio meter: Linnea Torstenson, Bukarest, Isabelle Gulldén, do, Johanna Ahlm, Midtjylland, Sabina Jacobsen, do, Jamina Roberts, Holstebro, Anna-Maria Johansson, Skövde, Angelica Wallén, Toulon, Jenny Alm, Esbjerg, Johanna Westberg, Randers, Carin Strömberg, Skuru.