15 sep 2015 06:00

15 sep 2015 06:00

Skövde KIK ställs mot LFK i cupen

FOTBOLL: DM

Division 1 mot elitettan.
Det är premisserna inför tisdagskvällens DM-semifinal mellan Skövde KIK och Lidköpings FK.
– Det ska bli skoj att mäta krafterna med Lidköping som spelar i en division högre upp än oss, tycker Skövde KIK:s spelande assisterande tränare Sandra Krantz.

Skövde KIK har redan säkrat nytt kontrakt i division 1 med tre omgångar kvar att spela.

På tisdagskvällen är det dags för cupspel igen då Lidköpings FK står för motståndet i DM-semifinalen.

KIK har i kraft av att ha gått så här långt i DM redan kvalificerat sig för spel i Svenska cupen nästa år och kan därför spela helt utan press mot Lidköpings FK.

– Det ska bli skoj och cupmatcher är ju vinna eller försvinna. Lidköpings FK är ett lag som spelar i en division högre upp än oss så det ska bli spännande att få mäta krafterna med dem, tycker Skövde KIK:s assisterande tränare Sandra Krantz.

Det blir en utmaning för Krantz och de andra Skövdetjejerna. KIK ligger sjua i division 1 medan Lidköpings FK är seriejumbo i elitettan med en överhängande risk att degraderas. Kanske är det därför två lag som även kommer att möta varandra i seriesammanhang nästa år som möts på tisdagskvällen.

Iris Kadric är skadad och väntar på operation men däremot kan Helene Sundberg göra comeback efter sin knäskada. Sandra Krantz är själv förkyld och osäker till spel men Skövde KIK ska i övrigt kunna mönstra bästa möjliga lag.

Skövde KIK har redan säkrat nytt kontrakt i division 1 med tre omgångar kvar att spela.

På tisdagskvällen är det dags för cupspel igen då Lidköpings FK står för motståndet i DM-semifinalen.

KIK har i kraft av att ha gått så här långt i DM redan kvalificerat sig för spel i Svenska cupen nästa år och kan därför spela helt utan press mot Lidköpings FK.

– Det ska bli skoj och cupmatcher är ju vinna eller försvinna. Lidköpings FK är ett lag som spelar i en division högre upp än oss så det ska bli spännande att få mäta krafterna med dem, tycker Skövde KIK:s assisterande tränare Sandra Krantz.

Det blir en utmaning för Krantz och de andra Skövdetjejerna. KIK ligger sjua i division 1 medan Lidköpings FK är seriejumbo i elitettan med en överhängande risk att degraderas. Kanske är det därför två lag som även kommer att möta varandra i seriesammanhang nästa år som möts på tisdagskvällen.

Iris Kadric är skadad och väntar på operation men däremot kan Helene Sundberg göra comeback efter sin knäskada. Sandra Krantz är själv förkyld och osäker till spel men Skövde KIK ska i övrigt kunna mönstra bästa möjliga lag.