17 sep 2015 07:00

17 sep 2015 07:00

SHF matchar mot Skara HF

HANDBOLL: Sista matchen innan premiären

Skövde HF möter allsvenska Skara HF i sista matchen före elitseriepremiären.

– Det blir ett bra träningspass för oss inför seriespelet, säger SHF-tränaren Magnus Frisk inför matchen i Skara.

Mycket i Skövde HF kretar just nu kring skador. Flera spelare har problem på olika sätt men de gör allt för att kunna vara spelklara till seriepremiären mot Skuru IK på hemmaplan nästa onsdag.

– Det är inte säkert att vi kommer att ha något annat lag än det som spelar mot Skara HF. Det är verkligen ovisst kring många spelare inför premiären, säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

På torsdagskvällen ställs Skövde HF mot allsvenska Skara HF i sista matchen före elitseriepremiären. Något genrep är det inte tal om utan det handlar mer om att få en match i benen innan allvaret börjar i nästa vecka.

I SHF saknas fortfarande Anna-Maria ”Majsan” Johansson, Sara Johansson, Sofia Berndtsson och Malin Larsson som alla är skadade samt Stina Karlsson som är sjuk. Däremot är Fatos Kücükylidiz med i truppen igen.

– Det känns bra att få en match innan seriespelet där vi kan träna på olika typer av mönster. Det är klart att vi vill vinna matchen men det blir också ett bra tillfälle att slipa på detaljer och det vi gör mindre bra kan vi åtgärda till seriepremiären, säger Magnus Frisk.

Skara HF kvalade till elitserien i våras men lyckades inte slå ut Önnereds HK i kvalspelet. Klubben tränas den här säsongen av Andreas Johansson.

Skövde HF: Hanna Edvardsson, Viktoria Börjesson, Jula Ehn, Nora Jakobsson van Stam, Linnéa Efraimsson, Sofia Berggren, Malin Hanold, Rebecka Otter, Maja Eriksson, Fatos Kücükylidiz, Hannele Nilsson, Marielle Lideskär, Emma Arlestad.

Mycket i Skövde HF kretar just nu kring skador. Flera spelare har problem på olika sätt men de gör allt för att kunna vara spelklara till seriepremiären mot Skuru IK på hemmaplan nästa onsdag.

– Det är inte säkert att vi kommer att ha något annat lag än det som spelar mot Skara HF. Det är verkligen ovisst kring många spelare inför premiären, säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

På torsdagskvällen ställs Skövde HF mot allsvenska Skara HF i sista matchen före elitseriepremiären. Något genrep är det inte tal om utan det handlar mer om att få en match i benen innan allvaret börjar i nästa vecka.

I SHF saknas fortfarande Anna-Maria ”Majsan” Johansson, Sara Johansson, Sofia Berndtsson och Malin Larsson som alla är skadade samt Stina Karlsson som är sjuk. Däremot är Fatos Kücükylidiz med i truppen igen.

– Det känns bra att få en match innan seriespelet där vi kan träna på olika typer av mönster. Det är klart att vi vill vinna matchen men det blir också ett bra tillfälle att slipa på detaljer och det vi gör mindre bra kan vi åtgärda till seriepremiären, säger Magnus Frisk.

Skara HF kvalade till elitserien i våras men lyckades inte slå ut Önnereds HK i kvalspelet. Klubben tränas den här säsongen av Andreas Johansson.

Skövde HF: Hanna Edvardsson, Viktoria Börjesson, Jula Ehn, Nora Jakobsson van Stam, Linnéa Efraimsson, Sofia Berggren, Malin Hanold, Rebecka Otter, Maja Eriksson, Fatos Kücükylidiz, Hannele Nilsson, Marielle Lideskär, Emma Arlestad.