25 sep 2015 19:16

25 sep 2015 19:16

Kärnlaget finalvann

FOTBOLL: Korpcupen avgjord

Herrarnas final i korpcupen avgjordes på Södermalms konstgräs i onsdags kväll med Kärnlaget som vinnare med 3–2 mot Tibrobaserade Kulturmentor.

– Vi är mycket nöjda med hur finalen gestaltade sig, intygade Kärnlagets lagledare Erik Sagen.

Kärnlaget som huvudsakligen består av läkare vid Skaraborgs sjukhus (tidigare KSS) kom till final efter fyra tidigare segrar och en oavgjord och bar favoritskapet på sina axlar. Inte minst därför att laget, under vårens och försommarens seriespel, slagit Kulturmentor.

Men nu gällde det alltså cupen och istället var det Kulturmentors snabba och löpvilliga spelare som tog initiativet genom att ta ledningen med 1–0 efter cirka tio minuter av första halvleken (2x20 minuter/sjumannalag). Men det dröjde bara ett par minuter innan Kärnlaget kvitterat och innan den korta pausvilan ökades ledningen till 3–1.

I andra halvlek tryckte Kulturmentor på för en reducering men den dröjde till slutminuten och strax därefter löd domaren Jörgen Danielsson visselpipa för slutsignal.

Därmed dags för prisutdelning som ombesörjdes av Skövdekorpens fotbollsansvarige Per-Olof Khilström. Den slitstarke ledaren inledde med pris till finalens bäste utespelare Kulturmentors Muluebvhan Kehase och pris till finalens bäste målvakt Kärnlagets Claes Flick.

Därefter uppvaktades Kulturmentor för andraplatsen i cupen och sist men inte minst fick Kärnlaget ta emot den prestigefyllda cuptrofén.

– Totalt har det varit tio herrlaget, fördelade på två grupper, som medverkat i cupspelet. Därefter har vi haft ett A- och ett B-slutspel. Det har varit många välspelade matcher, summerade Pelle Kihlström och tillade:

– Nu på tisdag kväll har damcupen motsvarande slutspel.

Kärnlaget som huvudsakligen består av läkare vid Skaraborgs sjukhus (tidigare KSS) kom till final efter fyra tidigare segrar och en oavgjord och bar favoritskapet på sina axlar. Inte minst därför att laget, under vårens och försommarens seriespel, slagit Kulturmentor.

Men nu gällde det alltså cupen och istället var det Kulturmentors snabba och löpvilliga spelare som tog initiativet genom att ta ledningen med 1–0 efter cirka tio minuter av första halvleken (2x20 minuter/sjumannalag). Men det dröjde bara ett par minuter innan Kärnlaget kvitterat och innan den korta pausvilan ökades ledningen till 3–1.

I andra halvlek tryckte Kulturmentor på för en reducering men den dröjde till slutminuten och strax därefter löd domaren Jörgen Danielsson visselpipa för slutsignal.

Därmed dags för prisutdelning som ombesörjdes av Skövdekorpens fotbollsansvarige Per-Olof Khilström. Den slitstarke ledaren inledde med pris till finalens bäste utespelare Kulturmentors Muluebvhan Kehase och pris till finalens bäste målvakt Kärnlagets Claes Flick.

Därefter uppvaktades Kulturmentor för andraplatsen i cupen och sist men inte minst fick Kärnlaget ta emot den prestigefyllda cuptrofén.

– Totalt har det varit tio herrlaget, fördelade på två grupper, som medverkat i cupspelet. Därefter har vi haft ett A- och ett B-slutspel. Det har varit många välspelade matcher, summerade Pelle Kihlström och tillade:

– Nu på tisdag kväll har damcupen motsvarande slutspel.