27 sep 2015 20:59

27 sep 2015 20:59

Helgens fotboll

Div 5 norra

VÄRING–VALTORP

0–0

Både Väring och Valtorp ligger tryggt placerade i mitten av femman och hade inte speciellt mycket att spela för inför den näst sista omgången i helgen. De båda låg inför matchen precis intill varandra i tabellen med lika många poäng och efter en mållös match på Väringsvallen är det inbördes läget oförändrat.

TYMER–KINNE-VEDUM

0–3 (0–1)

Tymer har inte riktigt fått till spelet den senaste tiden och när man mötte ett Kinne-Vedum som spelar för nytt kontrakt blev det förlust trots hemmaplan. Kinne-Vedum hade ledningen med 1–0 i paus och ökade på med ytterligare två mål i den andra halvleken.

VÄRSÅS–TÖREBODA

1–1 (0–1)

Värsås kvitterade i den 94:e minuten hemma mot Töreboda och det kan vara ett mål som visar sig bli viktigt till sist. Laget är visserligen tre poäng efter Kinne/Vedum på kvalplatsen, men möter dem i sista omgången kommande helg och eftersom Värsås har bättre målskillnad har man chansen att ta över kvalplatsen om man vinner. Hade det blivit förlust mot Töreboda så hade degraderingen till sexan varit ett faktum.

Mål: IFK V: Oliver Malmgren.

HJO–JULA

7–2 (4–2)

Hjo lekte vidare i division 5 när Jula kom på besök. Genom fyra mål i första och tre i andra vann de till slut med 7–2.

– Det var inget att snacka om. Vi har målsättningen att nå hundra plus i målskillnad och det var vår motivation i dag, säger Hjotränaren Elvedin Kusturica som plussar extra för Petter Holmgren och Sargon Gewargis.

Tilläggas bör att Hjo genom segern hamnar på exakt hundra plus i målskillnad.

Mål: IFK: Elvedin Kusturica 2, Martin Stenberg 2, Sargon Gewargis, Petter Ahlander, Jonas Karlsson.

Div 6 Mariestad

TIDAN–HÖRNEBO

3–0 (1–0)

Tidan tog en klar seger hemma mot Hörnebo.

Med 1–0 i ryggen inför andra halvlek klev hemmalaget ut och gjorde två ytterligare mål.

Ett jobbigt resultat för Hörnebo som nu har försatt sig själva i ett mycket prekärt läge. Laget ligger på delad poäng med jumboplacerade Tidavad inför säsongens sista match. Där ska Hörnebo spela mot tredjeplacerade Björsäter, samtidigt som Tidavad ställs mot Weimer Lyrestad.

Mål: TIF: Peter Andersson, Victor Luis Larsson, Omar Abdirahman Nagaash.

WEIMER LYRESTAD–FORSVIK

2–2 (2–0)

Forsvik fick med sig ett oavgjort resultat från bortamatchen mot Weimer Lyrestad, men det såg inte ut att bli några poäng efter den första halvleken. Då ledde Weimer Lyrestad med 2–0, men Forsvik kom tillbaka och utjämnade efter vilan.

– De var klart bättre i den första halvleken, men i andra ändrade det sig och vi hade mer spel, summerar Forsviks tränare Åke Engvall.

Mål: FIF: Fernando Alievski 2.

MÖLLTORP-BREVIK–TIDAVAD

7–0 (1–0)

Efter en jämn första halvlek fick Mölltorp-Brevik upp farten och krossade Tidavad med 7–0.

– Det var 90–10 i bollinnehav i dag. Hela laget står för en jättebra match och jag är väldigt nöjd, säger Erik Wibjörk som plussar extra för debutanten Hugo Daggberg.

Mål: M-B: Johan Andersson 3, Markus Håkansson, Lucas Andersson, Erik Mellenthin, Anton Sunding.

FAGERSANNA–HOVA

7–3 (5–0)

Det blev en kassaskåpssäker seger för Fagersanna hemma mot Hova.

Hemmalaget körde över gästande Hova med fem mål i första halvlek och under avslutningen fastställde de slutresultatet till 7–3.

Mål: FIF: Paulo Younan 3, Rasmus Fogelström 2, Viktor Bengtsson, Alexander Nickasson.

Div 6 Skövde

VÅMB–LERDALA

0–3 (0–2)

Våmbs IF fortsätter att gå tungt i division 6. Under lördagen åkte laget på sin fjärde raka förlust när Lerdala gästade Claesborgs IP. Våmb har nu släppt in 16 mål på sina fyra senaste matcher och åker för tillfället rutschkana nedåt i tabellen.

FRÖJERED/HÅVEN–STENSTORP

1–3 (0–1)

Stenstorp hade inga möjligheter kvar att nå kvalplatsen inför helgens omgång, men lyckades ändå knipa tre poäng borta mot Fröjered/Håven. Det dröjde dock till slutminuterna innan matchen avgjordes. Vid ställningen 1–1 satte Robert Larsson 2–1 för Stenstorp i den 84:e minuten och sedan fastställde spelande tränaren Simon Wilsson slutresultatet i den 89:e minuten.

Mål: F/H: Joakim Johansson. SIF: Robert Larsson 2, Simon Wilsson.

AXVALL–KORSBERGA

1–2 (1–1)

Hoppet om kvalplats verkar vara det sista som överger Korsberga IF. Efter 1–1 i halvlek i den viktiga borta matchen mot Axvall klev Jakob Tengbert fram och gjorde sitt andra mål för matchen. Tengberts balja blev avgörande och inför säsongens sista match är Korsberga två poäng efter Norra Fågelås. Ska de lyckas krävs en seger i nästa helgs match mot Borgunda.

Mål: KIF: Jakob Tengbert 2.

VARNHEM–EKEDALEN

1–8 (0–6)

Varnhem hade som väntat inget att sätta emot överlägsna serieledaren Ekedalen i den näst sista omgången. Bortalaget gasade på redan från start och gjorde 6–0 redan i den första halvleken. Sedan hade Ekedalen bra koll i den andra halvleken och gjorde ytterligare två mål innan Varnhem fick in ett tröstmål till 1–8 i den 87:e minuten.

Mål: VIF: Markus Börjesson. ESK: Björn Persson 3, Emil Sand 2, Oskar Börjesson 2, Johan Lundell.

BORGUNDA–NORRA FÅGELÅS

1–2 (0–1)

Norra Fågelås behåller greppet om kvalplatsen i Skövdesexan efter seger borta mot Borgunda. Inför den sista omgången skiljer det två poäng ner till trean Korsberga. Matchhjälte mot Borgunda blev måltjuven Peder Denzler som satte båda målen. Det första kom i slutet av den första halvleken och 2–0 i den 82:e minuten var viktigt.

Mål: BIK: Bahador Mohammadi. NF: Peder Denzler 2.

FOLKABO–IGELSTORP

2–3 (0–2)

Då Igelstorp gjort två mål på Folkabo under de första 45 minuterna såg laget ut att gå mot en säker seger. Men så blev inte riktigt fallet. I stället hämtade Folkabo i kapp till 2–2 och gjorde matchen till en rysare. Med hjälp av ett självmål i slutminuterna kunde dock gästande Igelstorp bärga de tre poängen som innebär säkrat kontrakt.

Mål: IIK: Emil Koivisto 2, självmål.

Div 5 norra

VÄRING–VALTORP

0–0

Både Väring och Valtorp ligger tryggt placerade i mitten av femman och hade inte speciellt mycket att spela för inför den näst sista omgången i helgen. De båda låg inför matchen precis intill varandra i tabellen med lika många poäng och efter en mållös match på Väringsvallen är det inbördes läget oförändrat.

TYMER–KINNE-VEDUM

0–3 (0–1)

Tymer har inte riktigt fått till spelet den senaste tiden och när man mötte ett Kinne-Vedum som spelar för nytt kontrakt blev det förlust trots hemmaplan. Kinne-Vedum hade ledningen med 1–0 i paus och ökade på med ytterligare två mål i den andra halvleken.

VÄRSÅS–TÖREBODA

1–1 (0–1)

Värsås kvitterade i den 94:e minuten hemma mot Töreboda och det kan vara ett mål som visar sig bli viktigt till sist. Laget är visserligen tre poäng efter Kinne/Vedum på kvalplatsen, men möter dem i sista omgången kommande helg och eftersom Värsås har bättre målskillnad har man chansen att ta över kvalplatsen om man vinner. Hade det blivit förlust mot Töreboda så hade degraderingen till sexan varit ett faktum.

Mål: IFK V: Oliver Malmgren.

HJO–JULA

7–2 (4–2)

Hjo lekte vidare i division 5 när Jula kom på besök. Genom fyra mål i första och tre i andra vann de till slut med 7–2.

– Det var inget att snacka om. Vi har målsättningen att nå hundra plus i målskillnad och det var vår motivation i dag, säger Hjotränaren Elvedin Kusturica som plussar extra för Petter Holmgren och Sargon Gewargis.

Tilläggas bör att Hjo genom segern hamnar på exakt hundra plus i målskillnad.

Mål: IFK: Elvedin Kusturica 2, Martin Stenberg 2, Sargon Gewargis, Petter Ahlander, Jonas Karlsson.

Div 6 Mariestad

TIDAN–HÖRNEBO

3–0 (1–0)

Tidan tog en klar seger hemma mot Hörnebo.

Med 1–0 i ryggen inför andra halvlek klev hemmalaget ut och gjorde två ytterligare mål.

Ett jobbigt resultat för Hörnebo som nu har försatt sig själva i ett mycket prekärt läge. Laget ligger på delad poäng med jumboplacerade Tidavad inför säsongens sista match. Där ska Hörnebo spela mot tredjeplacerade Björsäter, samtidigt som Tidavad ställs mot Weimer Lyrestad.

Mål: TIF: Peter Andersson, Victor Luis Larsson, Omar Abdirahman Nagaash.

WEIMER LYRESTAD–FORSVIK

2–2 (2–0)

Forsvik fick med sig ett oavgjort resultat från bortamatchen mot Weimer Lyrestad, men det såg inte ut att bli några poäng efter den första halvleken. Då ledde Weimer Lyrestad med 2–0, men Forsvik kom tillbaka och utjämnade efter vilan.

– De var klart bättre i den första halvleken, men i andra ändrade det sig och vi hade mer spel, summerar Forsviks tränare Åke Engvall.

Mål: FIF: Fernando Alievski 2.

MÖLLTORP-BREVIK–TIDAVAD

7–0 (1–0)

Efter en jämn första halvlek fick Mölltorp-Brevik upp farten och krossade Tidavad med 7–0.

– Det var 90–10 i bollinnehav i dag. Hela laget står för en jättebra match och jag är väldigt nöjd, säger Erik Wibjörk som plussar extra för debutanten Hugo Daggberg.

Mål: M-B: Johan Andersson 3, Markus Håkansson, Lucas Andersson, Erik Mellenthin, Anton Sunding.

FAGERSANNA–HOVA

7–3 (5–0)

Det blev en kassaskåpssäker seger för Fagersanna hemma mot Hova.

Hemmalaget körde över gästande Hova med fem mål i första halvlek och under avslutningen fastställde de slutresultatet till 7–3.

Mål: FIF: Paulo Younan 3, Rasmus Fogelström 2, Viktor Bengtsson, Alexander Nickasson.

Div 6 Skövde

VÅMB–LERDALA

0–3 (0–2)

Våmbs IF fortsätter att gå tungt i division 6. Under lördagen åkte laget på sin fjärde raka förlust när Lerdala gästade Claesborgs IP. Våmb har nu släppt in 16 mål på sina fyra senaste matcher och åker för tillfället rutschkana nedåt i tabellen.

FRÖJERED/HÅVEN–STENSTORP

1–3 (0–1)

Stenstorp hade inga möjligheter kvar att nå kvalplatsen inför helgens omgång, men lyckades ändå knipa tre poäng borta mot Fröjered/Håven. Det dröjde dock till slutminuterna innan matchen avgjordes. Vid ställningen 1–1 satte Robert Larsson 2–1 för Stenstorp i den 84:e minuten och sedan fastställde spelande tränaren Simon Wilsson slutresultatet i den 89:e minuten.

Mål: F/H: Joakim Johansson. SIF: Robert Larsson 2, Simon Wilsson.

AXVALL–KORSBERGA

1–2 (1–1)

Hoppet om kvalplats verkar vara det sista som överger Korsberga IF. Efter 1–1 i halvlek i den viktiga borta matchen mot Axvall klev Jakob Tengbert fram och gjorde sitt andra mål för matchen. Tengberts balja blev avgörande och inför säsongens sista match är Korsberga två poäng efter Norra Fågelås. Ska de lyckas krävs en seger i nästa helgs match mot Borgunda.

Mål: KIF: Jakob Tengbert 2.

VARNHEM–EKEDALEN

1–8 (0–6)

Varnhem hade som väntat inget att sätta emot överlägsna serieledaren Ekedalen i den näst sista omgången. Bortalaget gasade på redan från start och gjorde 6–0 redan i den första halvleken. Sedan hade Ekedalen bra koll i den andra halvleken och gjorde ytterligare två mål innan Varnhem fick in ett tröstmål till 1–8 i den 87:e minuten.

Mål: VIF: Markus Börjesson. ESK: Björn Persson 3, Emil Sand 2, Oskar Börjesson 2, Johan Lundell.

BORGUNDA–NORRA FÅGELÅS

1–2 (0–1)

Norra Fågelås behåller greppet om kvalplatsen i Skövdesexan efter seger borta mot Borgunda. Inför den sista omgången skiljer det två poäng ner till trean Korsberga. Matchhjälte mot Borgunda blev måltjuven Peder Denzler som satte båda målen. Det första kom i slutet av den första halvleken och 2–0 i den 82:e minuten var viktigt.

Mål: BIK: Bahador Mohammadi. NF: Peder Denzler 2.

FOLKABO–IGELSTORP

2–3 (0–2)

Då Igelstorp gjort två mål på Folkabo under de första 45 minuterna såg laget ut att gå mot en säker seger. Men så blev inte riktigt fallet. I stället hämtade Folkabo i kapp till 2–2 och gjorde matchen till en rysare. Med hjälp av ett självmål i slutminuterna kunde dock gästande Igelstorp bärga de tre poängen som innebär säkrat kontrakt.

Mål: IIK: Emil Koivisto 2, självmål.