29 sep 2015 18:08

29 sep 2015 18:09

"Gjort så gott vi har kunnat"

FUTSAL: Kommunen om Skövde KIK:s kritik

Skövde KIK tycker att de inte prioriteras och att de har fått för få halltider för att kunna satsa på futsal.
– Vi har gett dem tre tider och alla är inte de bästa men vi har gjort så gott vi har kunnat. Det är många lag som ska ha tider i arenan, säger fritidschef Stefan Herre.

Arena Skövde är nationalarena i futsal (inomhusfotboll) sedan några år men samtidigt också hemmaarena för bland annat de båda elitklubbarna i handboll, IFK Skövde och Skövde HF. De prioriteras före annan verksamhet.

– Det är så när det dyker upp nya sporter. Det tar tid innan de etablerar sig och det är inga av våra futsallag som spelar i elitserien, säger Skövde kommuns fritidschef Stefan Herre.

– Skövde KIK har spelat SM-final och fått silver vilket är jättebra men det spelar inte i någon elitserie. Det är många lag som vill ha tider och Skövde United FC, IFK Skövde och Våmbs IF ska också ha sina. KIK har fått tre tider och några mer finns det inte, fortsätter Herre.

Skövde KIK säger att de satsar på futsal och att de spelar i den högsta damligan i futsal som finns i Sverige?

– Där har du en poäng. Men när det gäller att spela matcher i arenan har vi inte fått några förfrågningar. Ska man spela på fullstor hall i arenan måste man ansöka om det och väl då får vi se om det skulle fungera.

Arena Skövde är nationalarena i futsal (inomhusfotboll) sedan några år men samtidigt också hemmaarena för bland annat de båda elitklubbarna i handboll, IFK Skövde och Skövde HF. De prioriteras före annan verksamhet.

– Det är så när det dyker upp nya sporter. Det tar tid innan de etablerar sig och det är inga av våra futsallag som spelar i elitserien, säger Skövde kommuns fritidschef Stefan Herre.

– Skövde KIK har spelat SM-final och fått silver vilket är jättebra men det spelar inte i någon elitserie. Det är många lag som vill ha tider och Skövde United FC, IFK Skövde och Våmbs IF ska också ha sina. KIK har fått tre tider och några mer finns det inte, fortsätter Herre.

Skövde KIK säger att de satsar på futsal och att de spelar i den högsta damligan i futsal som finns i Sverige?

– Där har du en poäng. Men när det gäller att spela matcher i arenan har vi inte fått några förfrågningar. Ska man spela på fullstor hall i arenan måste man ansöka om det och väl då får vi se om det skulle fungera.