05 okt 2015 14:30

05 okt 2015 14:36

Det är kvaltider i lokalfotbollen

FOTBOLL: Serietillhörigheten ska avgöras

De lokala fotbollsserierna är avslutade och nu står det klart vilka lag som får kvalspela för att hänga kvar eller gå upp i seriesystemet.

I division 4 norra vann Åsarp-Trädet FK serien och avancerar till division 3. De får sällskap av IFK Mariestad som i kraft av bästa tvåa i de två division 4-serierna (södra och norra) får gå upp.

Falköpings FK slutade trea i division 4 norra vilket innebär att de får försöka att kvala upp till division 3. FFK har hamnat i en kvalgrupp tillsammans med Lunden Överås BK (division 3 mellersta Götaland), Gerdskens BK (division 4 södra Västergötland) och Kode IF (division 4 Göteborg A).

Tolv kvalgrupper till trean

Totalt spelas det tolv kvalgrupper till division 3 där segraren i varje grupp flyttas upp till division 3. Den första omgången spelas den 10–11 oktober och den tredje och sista omgången avgörs den 24 oktober.

I division 5 norra vann IFK Hjo serien och avancerar till division 4. I botten åkte IFK Värsås och Mariestad BK ur division 5 medan Kinne-Vedum fick kvalspela.

Lag tio i division 5 norra (fyra lag) och serietvåan i division 6 (åtta lag) kvalspelar i fyra trelagsgrupper om två till sex platser i division 5 nästa år.

Norra Fågelås som blev tvåa i division 6 Skövde bakom Ekedalens SK som tog direktplatsen spelar i en av de nyssnämnda trelaggrupperna. De möter IFK Elmtunga (tia i division 5 mellersta) och Gullspångs IF (tvåa i division 6 Mariestad) i sin kvalgrupp som inled den 10–11 oktober och avslutas söndagen den 25 oktober.

Kvalificeringen till division 4 styrs av utfallet av västgötalagens kvalspel till division 3.

Kval även på damsidan

På damsidan går det att notera att Axvalls IF kvalar till division 2 och förlorade sin första match i en trelagsgrupp mot Wargöns IK med 0–1. I kvalgruppen spelar även Ulricehamns IFK och Kållandsö Goif. Valtorps IF kvalspelar till division 3 och de förlorade sin första match i en trelagsgrupp mot Tvärred/Vegby FC med 0–4. I kvalgruppen ingår även Mellby IK.

I division 4 norra vann Åsarp-Trädet FK serien och avancerar till division 3. De får sällskap av IFK Mariestad som i kraft av bästa tvåa i de två division 4-serierna (södra och norra) får gå upp.

Falköpings FK slutade trea i division 4 norra vilket innebär att de får försöka att kvala upp till division 3. FFK har hamnat i en kvalgrupp tillsammans med Lunden Överås BK (division 3 mellersta Götaland), Gerdskens BK (division 4 södra Västergötland) och Kode IF (division 4 Göteborg A).

Tolv kvalgrupper till trean

Totalt spelas det tolv kvalgrupper till division 3 där segraren i varje grupp flyttas upp till division 3. Den första omgången spelas den 10–11 oktober och den tredje och sista omgången avgörs den 24 oktober.

I division 5 norra vann IFK Hjo serien och avancerar till division 4. I botten åkte IFK Värsås och Mariestad BK ur division 5 medan Kinne-Vedum fick kvalspela.

Lag tio i division 5 norra (fyra lag) och serietvåan i division 6 (åtta lag) kvalspelar i fyra trelagsgrupper om två till sex platser i division 5 nästa år.

Norra Fågelås som blev tvåa i division 6 Skövde bakom Ekedalens SK som tog direktplatsen spelar i en av de nyssnämnda trelaggrupperna. De möter IFK Elmtunga (tia i division 5 mellersta) och Gullspångs IF (tvåa i division 6 Mariestad) i sin kvalgrupp som inled den 10–11 oktober och avslutas söndagen den 25 oktober.

Kvalificeringen till division 4 styrs av utfallet av västgötalagens kvalspel till division 3.

Kval även på damsidan

På damsidan går det att notera att Axvalls IF kvalar till division 2 och förlorade sin första match i en trelagsgrupp mot Wargöns IK med 0–1. I kvalgruppen spelar även Ulricehamns IFK och Kållandsö Goif. Valtorps IF kvalspelar till division 3 och de förlorade sin första match i en trelagsgrupp mot Tvärred/Vegby FC med 0–4. I kvalgruppen ingår även Mellby IK.