08 okt 2015 22:26

08 okt 2015 22:31

Sverige spelade mot Brasilien

Det svenska damlandslaget har spelat tre träningsmatcher mot Brasilien och det slutade med två segrar samt en förlust.

För att förbereda sig inför EM befinner sig Sverige för närvarande på träningsläger i Playitas på Fuerteventura och där har man spelat matcher mot regerande världsmästaren Brasilien. Lagen möttes i tre matcher där varje match var 25 minuter lång.

Sverige vann de två första matcherna med 12-9 respektive 10-8 medan Brasilien tog hem den sista med siffrorna 9-8.

– Det har varit otroligt värdefullt att ha fått de här tre matcherna och de två stora träningarna vi har med Brasilien under veckan. En jättemöjlighet för oss att träna in det rätta spelet, och att spelarna får lära känna varandra bättre. Vi prövade i matcherna olika spelare i olika system. Hela den andra 25-minutersmatchen spelade vi 5–1, och det har vi inte prövat i mästerskap så, men det såg stabilt ut, säger förbundskaptenen Thomas Sivertsson i ett pressmeddelande från det svenska handbollförbundet.

Skövde HF:s Anna-Maria Johansson gjorde ett mål i den första matchen, men inget mål av Angelica Wallén.

De båda länderna tränar nu vidare, både tillsammans och var sig, innan hemfärd på söndag.

– På lördag har vi ett nytt tvåtimmarspass tillsammans med Brasilien, då vi nöter både anfallsspel och försvarsspel. Det blir detsamma som att spela väldigt många träningsmatcher mot högsta möjliga motstånd. Vi är mycket nöjda med veckan härnere, fortsätter Sivertsson.

Noterbart är att förre Skövdespelaren Linnea Torstenson inte fanns med i det svenska laget. Hon har flugit hem till Göteborg där hon ska operera sitt ena knä. Torstenson beräknas enligt pressmeddelandet från det svenska handbollförbundet vara tillbaka i spel inom en månad.

VM spelas i Danmark mellan 5 och 20 december.

För att förbereda sig inför EM befinner sig Sverige för närvarande på träningsläger i Playitas på Fuerteventura och där har man spelat matcher mot regerande världsmästaren Brasilien. Lagen möttes i tre matcher där varje match var 25 minuter lång.

Sverige vann de två första matcherna med 12-9 respektive 10-8 medan Brasilien tog hem den sista med siffrorna 9-8.

– Det har varit otroligt värdefullt att ha fått de här tre matcherna och de två stora träningarna vi har med Brasilien under veckan. En jättemöjlighet för oss att träna in det rätta spelet, och att spelarna får lära känna varandra bättre. Vi prövade i matcherna olika spelare i olika system. Hela den andra 25-minutersmatchen spelade vi 5–1, och det har vi inte prövat i mästerskap så, men det såg stabilt ut, säger förbundskaptenen Thomas Sivertsson i ett pressmeddelande från det svenska handbollförbundet.

Skövde HF:s Anna-Maria Johansson gjorde ett mål i den första matchen, men inget mål av Angelica Wallén.

De båda länderna tränar nu vidare, både tillsammans och var sig, innan hemfärd på söndag.

– På lördag har vi ett nytt tvåtimmarspass tillsammans med Brasilien, då vi nöter både anfallsspel och försvarsspel. Det blir detsamma som att spela väldigt många träningsmatcher mot högsta möjliga motstånd. Vi är mycket nöjda med veckan härnere, fortsätter Sivertsson.

Noterbart är att förre Skövdespelaren Linnea Torstenson inte fanns med i det svenska laget. Hon har flugit hem till Göteborg där hon ska operera sitt ena knä. Torstenson beräknas enligt pressmeddelandet från det svenska handbollförbundet vara tillbaka i spel inom en månad.

VM spelas i Danmark mellan 5 och 20 december.