10 okt 2015 18:15

11 okt 2015 13:10

HP Skövde 90 vann prestigemötet

HANDBOLL: Division 2 västra

HP Skövde 90 tog säsongens andra raka seger när de vann prestigemötet med Skara HK på hemmaplan med 25–19 (9–10).

Trots att hemmalaget låg under i halvtid hemma mot Skara HK blev det till slut en klar seger. HP tog sig i kragen och lyfte sig rejält efter paus. De gjorde direkt 6–0 på gästerna på sju minuter och ledde helt plötsligt med 15–10 vilket tvingade gästerna till timeout.

– Vi kom ut och bara körde på i den andra halvleken. Vi hade bra tryck i andrafasen och bra fart i spelet. Vi vinner matchen på vårt starka försvarsspel och Eric Alverus fina målvaktsspel, säger HP-tränaren Jakob Sandén.

– Annars börjar vi matchen dåligt och bränner alldeles för mycket. Vi gör många misstag men spelar upp oss allteftersom och i halvlek skiljde det bara en boll, konstaterar Sandén.

Mål: HP Skövde 90: Alexander Larsson 8, Dennis Larsson 4, Henrik Brand 3, Hampus Westh 3, Tobias Larsson 3, Stefan Cronberg 2, Sebastian Thiberg, Ola Wester.

Trots att hemmalaget låg under i halvtid hemma mot Skara HK blev det till slut en klar seger. HP tog sig i kragen och lyfte sig rejält efter paus. De gjorde direkt 6–0 på gästerna på sju minuter och ledde helt plötsligt med 15–10 vilket tvingade gästerna till timeout.

– Vi kom ut och bara körde på i den andra halvleken. Vi hade bra tryck i andrafasen och bra fart i spelet. Vi vinner matchen på vårt starka försvarsspel och Eric Alverus fina målvaktsspel, säger HP-tränaren Jakob Sandén.

– Annars börjar vi matchen dåligt och bränner alldeles för mycket. Vi gör många misstag men spelar upp oss allteftersom och i halvlek skiljde det bara en boll, konstaterar Sandén.

Mål: HP Skövde 90: Alexander Larsson 8, Dennis Larsson 4, Henrik Brand 3, Hampus Westh 3, Tobias Larsson 3, Stefan Cronberg 2, Sebastian Thiberg, Ola Wester.