10 okt 2015 16:30

11 okt 2015 14:38

Foto: Anna Leijon

Löparfest på Billingen

IFK Skövdes löparklassiker Billingehusloppet avgjordes

VINNARE. Zackarias Mogendi från Skillingaryd FK och Lisa Öhberg från Hälle IF. Där har ni årets segrare i Billingehusloppet som denna gång lockade omkring 840 löpare.

Det var ypperliga förutsättningar på Billingens fritidsområde i lördags när den 50:e upplagan av IFK Skövdes klassiker Billingehusloppet avgjordes i ett härligt höstväder. I herrklassen blev det en överraskande vinnare när Zackarias Mogendi från Skillingaryd FK visade sig vara snabbast över de 10,5 kilometerna. Han besegrade därmed favoriten Japhet Kipkorir som inte hade sin bästa dag.

– Jag är nöjd, det var en bra insats. Jag tog ledningen redan från början och den behöll jag genom hela loppet. Det var väldigt kul att få vinna det här loppet, säger Zackarias Mogendi kort efter målgång.

Det var första gången han sprang Billingehusloppet och han var mycket positiv.

– En väldigt trevlig tävling med en bana som gick mycket upp och ner.

Lisa snabbaste dam

På damsidan blev det seger för Lisa Öhberg från Hälle IF från Ljungskile som vann före förra årets segrare Malin Strand som representerar Sävedalens AIK över de 10,5 kilometerna.

– Jag tog ledningen och sedan såg jag inte till någon annan av konkurrenter under loppet. Jag gillar och tävla och försökte att komma först redan till första spurtpriset och sedan höll jag mitt försprång, säger Lisa Öhberg som även hon sprang loppet för första gången.

– Det var en trevlig bekantskap. Det är väldigt kul med terräng och det var en fin bana även om den var tuff med väldigt mycket backar. Allt runt omkring är väl organiserat, det är mycket mysigt, fortsätter hon.

Öhberg, som tävlat i tre år, säger sig ha haft en helt ok säsong även om resultaten inte har varit de bästa.

– Terräng-SM om två veckor är mitt nästa mål. Det här var ett genrep för mig inför det. Nästa vecka ska jag till Norge och springa ett lopp där inför SM.

Vändpunkt för IFK

IFK Skövde var nöjt med årets upplaga av Billingehusloppet.

– Vi hade omkring 840 anmälda löpare och det är en uppgång efter att vi haft en lågpunkt för några år sedan. Det här var en vändpunkt för oss, säger Stefan Karlsson i arrangörsstabben.

Det var ypperliga förutsättningar på Billingens fritidsområde i lördags när den 50:e upplagan av IFK Skövdes klassiker Billingehusloppet avgjordes i ett härligt höstväder. I herrklassen blev det en överraskande vinnare när Zackarias Mogendi från Skillingaryd FK visade sig vara snabbast över de 10,5 kilometerna. Han besegrade därmed favoriten Japhet Kipkorir som inte hade sin bästa dag.

– Jag är nöjd, det var en bra insats. Jag tog ledningen redan från början och den behöll jag genom hela loppet. Det var väldigt kul att få vinna det här loppet, säger Zackarias Mogendi kort efter målgång.

Det var första gången han sprang Billingehusloppet och han var mycket positiv.

– En väldigt trevlig tävling med en bana som gick mycket upp och ner.

Lisa snabbaste dam

På damsidan blev det seger för Lisa Öhberg från Hälle IF från Ljungskile som vann före förra årets segrare Malin Strand som representerar Sävedalens AIK över de 10,5 kilometerna.

– Jag tog ledningen och sedan såg jag inte till någon annan av konkurrenter under loppet. Jag gillar och tävla och försökte att komma först redan till första spurtpriset och sedan höll jag mitt försprång, säger Lisa Öhberg som även hon sprang loppet för första gången.

– Det var en trevlig bekantskap. Det är väldigt kul med terräng och det var en fin bana även om den var tuff med väldigt mycket backar. Allt runt omkring är väl organiserat, det är mycket mysigt, fortsätter hon.

Öhberg, som tävlat i tre år, säger sig ha haft en helt ok säsong även om resultaten inte har varit de bästa.

– Terräng-SM om två veckor är mitt nästa mål. Det här var ett genrep för mig inför det. Nästa vecka ska jag till Norge och springa ett lopp där inför SM.

Vändpunkt för IFK

IFK Skövde var nöjt med årets upplaga av Billingehusloppet.

– Vi hade omkring 840 anmälda löpare och det är en uppgång efter att vi haft en lågpunkt för några år sedan. Det här var en vändpunkt för oss, säger Stefan Karlsson i arrangörsstabben.