10 okt 2015 19:30

10 okt 2015 19:31

Nära att ta första segern

HANDBOLL: Viktig poäng för HK Country som borde ha haft mer mot Alstermo IF

OAVGJORT. HK Country var på väg att ta första segern i allsvenskan men Alstermo hämtade i kapp ett tremålsunderläge på slutet och därmed fick nykomlingen nöja sig med en poäng.

– Det var väldigt små marginaler, säger tränaren Henrik Schneider efter säsongens första poäng.

HK Country skaffade sig ett guldläge för att ta säsongens första seger som nykomling i allsvenskan. Med drygt tre och en halv minut kvar att spela i Amokabel hallen i Alstermo ledde de med 25–22.

Men hemmalaget hade inte gett upp och kom tillbaka mycket tack vare att Country fick en utvisning på Viktor Kjellén med mindre än tre minuter kvar att spela. 24 sekunder före full tid kvitterade sedan Alstermos Daniel Steen och såg därmed till att snuva Country på segern.

– Direkt efter matchen kändes det inte bra att bara få en poäng. Vi var helt klart värda mer, så pass bra var vi den här gången. Vi gör en väldigt bra match på många sätt, säger Countrytränaren Henrik Schneider efter 25–25.

– Utvisningen vi får emot oss med två och en halv minut kvar blir matchavgörande. Det är en kollision mellan två spelare mitt ute på planen och som jag ser det är det inget som är regelvidrigt men domarna väljer att plocka ut en spelare. Det ger dem chansen att komma in i matchen. Utan den tror jag vi hade klarat av och rett ut det, fortsätter Schneider.

Country hade lägen att stänga matchen innan och fick också sista ordet men lyckades inte komma till något riktigt avslut i slutsekunderna.

– Vi gör många bra saker och det finns mycket att vara positiv inför och glädjas över. Fortsätter vi att spela på det här sätter kommer vi snart att få en seger. Det var små marginaler den här gången.

Det var en jämn match men Alstermo ledde i hela den första halvleken även om Country kvitterade vid några tillfällen. I halvlek ledde hemmalaget med 14–13.

Efter paus fortsatte Alstermo att föra befälet men Country var ingalunda något slaget lag. 17.23 in på den andra halvleken var Country i kapp när Niklas Forsmoo satte 21–21 och en stund senare gav Oskar Thiberg gästerna ledningen för första gången i matchen.

– Vi ligger under med tre mål vid två tillfällen i den andra halvleken men tar det lugnt och kommer igen. Det var ett trendbrott för vår del att inte släppa iväg matchen där, säger Schneider.

Mål: HK Country: Stefan Krantz 7, Henrik Dahlberg 5, Niklas Forsmoo 4, Robert Gustafsson 3, Sebastian Johansson 3, Bastien Genty, Oskar Thiberg, Viktor Kjellén.

HK Country skaffade sig ett guldläge för att ta säsongens första seger som nykomling i allsvenskan. Med drygt tre och en halv minut kvar att spela i Amokabel hallen i Alstermo ledde de med 25–22.

Men hemmalaget hade inte gett upp och kom tillbaka mycket tack vare att Country fick en utvisning på Viktor Kjellén med mindre än tre minuter kvar att spela. 24 sekunder före full tid kvitterade sedan Alstermos Daniel Steen och såg därmed till att snuva Country på segern.

– Direkt efter matchen kändes det inte bra att bara få en poäng. Vi var helt klart värda mer, så pass bra var vi den här gången. Vi gör en väldigt bra match på många sätt, säger Countrytränaren Henrik Schneider efter 25–25.

– Utvisningen vi får emot oss med två och en halv minut kvar blir matchavgörande. Det är en kollision mellan två spelare mitt ute på planen och som jag ser det är det inget som är regelvidrigt men domarna väljer att plocka ut en spelare. Det ger dem chansen att komma in i matchen. Utan den tror jag vi hade klarat av och rett ut det, fortsätter Schneider.

Country hade lägen att stänga matchen innan och fick också sista ordet men lyckades inte komma till något riktigt avslut i slutsekunderna.

– Vi gör många bra saker och det finns mycket att vara positiv inför och glädjas över. Fortsätter vi att spela på det här sätter kommer vi snart att få en seger. Det var små marginaler den här gången.

Det var en jämn match men Alstermo ledde i hela den första halvleken även om Country kvitterade vid några tillfällen. I halvlek ledde hemmalaget med 14–13.

Efter paus fortsatte Alstermo att föra befälet men Country var ingalunda något slaget lag. 17.23 in på den andra halvleken var Country i kapp när Niklas Forsmoo satte 21–21 och en stund senare gav Oskar Thiberg gästerna ledningen för första gången i matchen.

– Vi ligger under med tre mål vid två tillfällen i den andra halvleken men tar det lugnt och kommer igen. Det var ett trendbrott för vår del att inte släppa iväg matchen där, säger Schneider.

Mål: HK Country: Stefan Krantz 7, Henrik Dahlberg 5, Niklas Forsmoo 4, Robert Gustafsson 3, Sebastian Johansson 3, Bastien Genty, Oskar Thiberg, Viktor Kjellén.