10 okt 2015 19:25

10 okt 2015 19:30

Tappade ledning i serieavslutningen

FOTBOLL: Division 2 norra Götaland

IFK Skövde ledde med 3–1 men tappade och förlorade den sista seriematchen mot Rynninge IK på hemmaplan.

Det gjorde varken till eller ifrån eftersom IFK sedan tidigare är klara för spel i division 3 nästa säsong.

Redan nedflyttningsklara IFK Skövde avslutade seriespelet hemma på Södermalms IP mot Rynninge IK. Inte heller gästerna från Örebro hade något att spela för i sista matchen.

Trots dessa förutsättningar bjöds det på många mål. IFK Skövde tog ledningen med 1–0 genom Arian Domi men gästerna kom igen. De kvitterade till 1–1 innan Domi ånyo gjorde mål och såg till att IFK ledde efter de första 45 minuterna.

IFK Skövde utökade sin ledning till 3–1 i den andra halvleken och såg ut att gå mot en seger. Gästerna ville dock annat och hämtade successivt upp underläget för att sedan avgöra matchen på stopptid. Rynninge spelar vidare i division 2 nästa säsong. IFK satte punkt på säsongen med en förlust och slutar därmed sist i serien. Nästa år blir det spel i division 3 för blåvitt.

Mål: IFK Skövde: Arian Domi 2, Amer Ibrahimovic.

Redan nedflyttningsklara IFK Skövde avslutade seriespelet hemma på Södermalms IP mot Rynninge IK. Inte heller gästerna från Örebro hade något att spela för i sista matchen.

Trots dessa förutsättningar bjöds det på många mål. IFK Skövde tog ledningen med 1–0 genom Arian Domi men gästerna kom igen. De kvitterade till 1–1 innan Domi ånyo gjorde mål och såg till att IFK ledde efter de första 45 minuterna.

IFK Skövde utökade sin ledning till 3–1 i den andra halvleken och såg ut att gå mot en seger. Gästerna ville dock annat och hämtade successivt upp underläget för att sedan avgöra matchen på stopptid. Rynninge spelar vidare i division 2 nästa säsong. IFK satte punkt på säsongen med en förlust och slutar därmed sist i serien. Nästa år blir det spel i division 3 för blåvitt.

Mål: IFK Skövde: Arian Domi 2, Amer Ibrahimovic.