11 okt 2015 15:15

11 okt 2015 15:17

Helgens kvalfotboll

FOTBOLL

Kval till division 3

FALKÖPINGS FK–KODE IF

0–8 (0–4)

Falköpings FK kunde inte ha fått en sämre start på kvalspelet till division 3.

Förlust direkt i första kvalmatchen hemma mot Kode IF med hemska 0–8.

Gästerna tog ledningen efter bara fyra minuters spel på Odenplan och där inleddes uppförsbacken för hemmalaget som sedan bara blev brantare och brantare. Kode IF gick sedan ifrån till 4–0 efter tre mål inom loppet av bara tre minuter i mitten av den första halvleken. Men eländet var inte slut. Efter paus fortsatte Kodes målshow och innan de 90 minuterna var färdigspelade hade gästerna gjort 8–0.

 

Kval till division 5

NORRA FÅGELÅS IF–IFK EMTUNGA

3–0 (1–0)

Division 6-laget Norra Fågelås fick en perfekt start på kvalspelet till division 5. Det blev seger direkt i den första matchen mot division 5-laget IFK Emtunga hemma på Landbyvallen.

– En skön start på kvalet och det var en stabil seger. Nyckeln till segern är vår defensiv som är riktigt bra. Vi släpper bara en målchans på hela matchen, säger den spelande assisterande tränare Peder Denzler i Norra Fågelås.

– Första halvleken är relativt jämn även om jag tycker att vi har ett grepp om matchen. I andra halvlek fick de en man utvisad när de var 20 minuter kvar och då öppnade de upp sig bakåt när de behövde gå framåt. Vi skapar flera lägen och kunde ha gjort ännu fler mål, fortsätter Denzler.

Nu väntar en avgörande kvalmatch mot Gullspångs IF om två veckor där vinnaren förmodligen går upp i division 5.

Mål: Norra Fågelås: Marcus Fogelberg, Patrik Fogelberg, Morgan Svensson.

FOTBOLL

Kval till division 3

FALKÖPINGS FK–KODE IF

0–8 (0–4)

Falköpings FK kunde inte ha fått en sämre start på kvalspelet till division 3.

Förlust direkt i första kvalmatchen hemma mot Kode IF med hemska 0–8.

Gästerna tog ledningen efter bara fyra minuters spel på Odenplan och där inleddes uppförsbacken för hemmalaget som sedan bara blev brantare och brantare. Kode IF gick sedan ifrån till 4–0 efter tre mål inom loppet av bara tre minuter i mitten av den första halvleken. Men eländet var inte slut. Efter paus fortsatte Kodes målshow och innan de 90 minuterna var färdigspelade hade gästerna gjort 8–0.

 

Kval till division 5

NORRA FÅGELÅS IF–IFK EMTUNGA

3–0 (1–0)

Division 6-laget Norra Fågelås fick en perfekt start på kvalspelet till division 5. Det blev seger direkt i den första matchen mot division 5-laget IFK Emtunga hemma på Landbyvallen.

– En skön start på kvalet och det var en stabil seger. Nyckeln till segern är vår defensiv som är riktigt bra. Vi släpper bara en målchans på hela matchen, säger den spelande assisterande tränare Peder Denzler i Norra Fågelås.

– Första halvleken är relativt jämn även om jag tycker att vi har ett grepp om matchen. I andra halvlek fick de en man utvisad när de var 20 minuter kvar och då öppnade de upp sig bakåt när de behövde gå framåt. Vi skapar flera lägen och kunde ha gjort ännu fler mål, fortsätter Denzler.

Nu väntar en avgörande kvalmatch mot Gullspångs IF om två veckor där vinnaren förmodligen går upp i division 5.

Mål: Norra Fågelås: Marcus Fogelberg, Patrik Fogelberg, Morgan Svensson.