11 okt 2015 19:56

11 okt 2015 19:56

Helgesson på pallen

KONSTÅKNING: Stark insats i Finlandia Trophy

Tibro KK:s Joshi Helgesson tog en fin pallplats när hon blev trea i Finlandia Trophy.

– Nöjd efter ett jättebra långa. En tredjeplats och totalt 164 poäng, skriver Joshi på Instagram.

Förra helgen blev Helgesson sjua i tuff konkurrens på Ondrej Nepala Trophy med fina 161,07 poäng. Nu gjorde hon återigen en stark insats på den internationella scenen när hon samlade ihop 164,28 poäng i Finlandia Trophy i finländska Esbo.

Åt japanskan Rika Hongo och ryskan Julia Lipnitskaia fanns ingenting att göra denna helg, men bakom dem tog Joshi hand om tredjeplatsen med klar marginal. Fyran So Youn Park på fjärde plats hade 159,93 poäng.

Helgesson låg trea redan efter det korta programmet efter att ha inlett tävlingen med 56,69 poäng. Sedan fick hon 107,59 poäng efter bra åkning i det fria programmet. Det räckte till en fjärdeplats i det fria programmet, men Joshi Helgesson försvarade ändå sin tredjeplats totalt.

Rika Hongo vann tävlingen på 187,45 poäng före Lipnitskaia som hade 172,33 poäng.

Förra helgen blev Helgesson sjua i tuff konkurrens på Ondrej Nepala Trophy med fina 161,07 poäng. Nu gjorde hon återigen en stark insats på den internationella scenen när hon samlade ihop 164,28 poäng i Finlandia Trophy i finländska Esbo.

Åt japanskan Rika Hongo och ryskan Julia Lipnitskaia fanns ingenting att göra denna helg, men bakom dem tog Joshi hand om tredjeplatsen med klar marginal. Fyran So Youn Park på fjärde plats hade 159,93 poäng.

Helgesson låg trea redan efter det korta programmet efter att ha inlett tävlingen med 56,69 poäng. Sedan fick hon 107,59 poäng efter bra åkning i det fria programmet. Det räckte till en fjärdeplats i det fria programmet, men Joshi Helgesson försvarade ändå sin tredjeplats totalt.

Rika Hongo vann tävlingen på 187,45 poäng före Lipnitskaia som hade 172,33 poäng.