13 okt 2015 10:58

13 okt 2015 10:58

Skövde Dukes tar klivet upp till superettan

AMERIKANSK FOTBOLL

Säsongens 2015 blev den bästa på tio år för A-laget i Skövde Dukes när de vann division 1 efter att ha vunnit sju av åtta matcher.

Seriesegern innebar att Dukes kvalificerats sig för spel i superettan, Sveriges näst högsta serie, men klubben kunde då inte lämna något besked kring huruvida de ville gå upp eller inte. Men nu är beslutet fattat, och det blir spel i superettan för Skövdelaget under 2016.

”Beslutet att ta klivet upp i superettan är enhälligt och både styrelse, tränarstab och spelarna har varit involverade i beslutet och samtliga i föreningen ser fram emot kommande säsong.” Så skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Dukes A-lag kommer att spela sina hemmamatcher på Lillegårdens nya konstgräsplaner och redan nu har styrelsen öppnat en diskussion med Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet om möjligheten att spela landskamper i Skövde framöver.

Säsongens 2015 blev den bästa på tio år för A-laget i Skövde Dukes när de vann division 1 efter att ha vunnit sju av åtta matcher.

Seriesegern innebar att Dukes kvalificerats sig för spel i superettan, Sveriges näst högsta serie, men klubben kunde då inte lämna något besked kring huruvida de ville gå upp eller inte. Men nu är beslutet fattat, och det blir spel i superettan för Skövdelaget under 2016.

”Beslutet att ta klivet upp i superettan är enhälligt och både styrelse, tränarstab och spelarna har varit involverade i beslutet och samtliga i föreningen ser fram emot kommande säsong.” Så skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Dukes A-lag kommer att spela sina hemmamatcher på Lillegårdens nya konstgräsplaner och redan nu har styrelsen öppnat en diskussion med Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet om möjligheten att spela landskamper i Skövde framöver.