19 okt 2015 14:02

19 okt 2015 15:12

Guld på NM för U17-landslag

AMERIKANSK FOTBOLL

Sveriges U 17-landslag med en spelare och två tränare från Skövde Dukes har tagit guld på NM.

Skövde Dukes Artur Karlsson och Linus Jakobsson är tränare i det svenska landslaget och som spelare fanns Skövdekillen Jesper Holmberg med. Trion lyckades bra och kunde vända hem med ett NM-guld.

– Vi har jobbat hela året för det här och det känns otroligt att få uppleva det här tillsammans med spelarna. Att kunna titulera sig bäst i Norden de två kommande åren är en mäktig känsla, säger Linus Jakobsson, som är en av försvarstränarna i ungdomslandslaget.

Höll nollan

Sverige inledde mot Danmark och vann med 57–23 efter bland annat en touchdown av Jesper Holmberg. Finalen mot Finland blev jämn, men Sverige kunde till slut vinna med 14–0 efter en stark defensiv insats.

– Att det svenska försvaret skulle hålla nollan mot ett tufft Finland var det inte många som hade gissat innan matchen drog igång, säger Linus Jakobsson.

Skövde Dukes Artur Karlsson och Linus Jakobsson är tränare i det svenska landslaget och som spelare fanns Skövdekillen Jesper Holmberg med. Trion lyckades bra och kunde vända hem med ett NM-guld.

– Vi har jobbat hela året för det här och det känns otroligt att få uppleva det här tillsammans med spelarna. Att kunna titulera sig bäst i Norden de två kommande åren är en mäktig känsla, säger Linus Jakobsson, som är en av försvarstränarna i ungdomslandslaget.

Höll nollan

Sverige inledde mot Danmark och vann med 57–23 efter bland annat en touchdown av Jesper Holmberg. Finalen mot Finland blev jämn, men Sverige kunde till slut vinna med 14–0 efter en stark defensiv insats.

– Att det svenska försvaret skulle hålla nollan mot ett tufft Finland var det inte många som hade gissat innan matchen drog igång, säger Linus Jakobsson.