22 okt 2015 16:55

22 okt 2015 17:14

Hellner: "Det har jag sett fram emot länge"

SKIDOR: Skidlandslaget på glaciärläger i Italien

Skidlandslaget åker till Italien för ett glaciärläger.
Det är första gången den här säsongen som de går på snö – utomhus.
– Det har jag sett fram emot länge, säger Marcus Hellner till TT.

Val Senales i Italien är välkänd snöterräng för det svenska skidlandslaget. Blågult brukar åka dit på hösten.

– Det är ju glaciärsnö och inte som hemma i elljusspåret. Det blir mycket att åka fram och tillbaka och det kan vara jäkligt dåligt väder. Sen är det ju hög höjd (2 700–2 800 meter) och man kan inte hålla samma tempo som hemma, det blir lite segare åkning. Men det är ändå bra att få känslan, säger Marcus Hellner till TT.

Landslaget har tränat på snö tidigare i höst fast det skede då i tunneln i Torsby. Lägret i Italien inleds på fredag för alla utom Charlotte Kalla som redan har tränat i Val Senales den senaste veckan.

Totalt rör det sig om nio dagars träning, enligt Hellner. Alla åkare är inte på plats utan några stannar hemma. Calle Halfvarsson, Anders Svanebo och Anna Haag är förkylda. Maria Rydqvist avstår då hon istället har valt att träna i Dalarna.

”Det är definitivt inte aktuellt att ta några som helst risker på den här höjden där åkarna utsätts för extra hög belastning”, säger förbundskaptenen Rikard Grip i en kommentar till skidförbundets webbplats.

Tävlingssäsongen drar igång med tävlingar i Bruksvallarna den 20–22 november.

Val Senales i Italien är välkänd snöterräng för det svenska skidlandslaget. Blågult brukar åka dit på hösten.

– Det är ju glaciärsnö och inte som hemma i elljusspåret. Det blir mycket att åka fram och tillbaka och det kan vara jäkligt dåligt väder. Sen är det ju hög höjd (2 700–2 800 meter) och man kan inte hålla samma tempo som hemma, det blir lite segare åkning. Men det är ändå bra att få känslan, säger Marcus Hellner till TT.

Landslaget har tränat på snö tidigare i höst fast det skede då i tunneln i Torsby. Lägret i Italien inleds på fredag för alla utom Charlotte Kalla som redan har tränat i Val Senales den senaste veckan.

Totalt rör det sig om nio dagars träning, enligt Hellner. Alla åkare är inte på plats utan några stannar hemma. Calle Halfvarsson, Anders Svanebo och Anna Haag är förkylda. Maria Rydqvist avstår då hon istället har valt att träna i Dalarna.

”Det är definitivt inte aktuellt att ta några som helst risker på den här höjden där åkarna utsätts för extra hög belastning”, säger förbundskaptenen Rikard Grip i en kommentar till skidförbundets webbplats.

Tävlingssäsongen drar igång med tävlingar i Bruksvallarna den 20–22 november.