22 okt 2015 21:27

22 okt 2015 21:27

Sverige kryssade i VM-kvalet

Sverige ledde VM-kvalmötet med Montenegro två gånger men fick nöja sig med oavgjort inför 925 personer i Agnebergshallen i Uddevalla.

– Nu kan det komma att avgöras på målskillnad vilket lag som går vidare, det är känslan i alla fall, säger förbundskaptenen Charbel Abraham till SLA efter 3–3 (2–2) i nyckelmatchen.

Charbel Abraham, till vardags tränare för Skövde AIK, leder blågult men i ledarstaben återfinns också Miguel Angel Beas med ett förflutet i IFK Skövde. I landslaget spelar även Skövdespelarna Sargon och Hanna Abraham och de var involverade i ett av Sveriges tre mål.

Sverige ledde med 2–1 efter den första halvleken. Sverige började bäst och hade tidigt träffat stolpen två gånger. Därför var det inte ologiskt att Simon Chekroun gav blågult ledningen efter knappt åtta minuters spel efter ett skott som gick via stolpen och målvakten in i mål. Kort senare var det dags igen. Sargon Abraham slog frisparken som räddades av målvakten men returen kunde Hanna Abraham ta vara på och stöta in i mål fram till 2–0. Sverige fick dock inte behålla ledningen i halvtidsvilan utan i slutminuterna kunde Montenegro både reducera och kvittera.

– Det känns extra surt att förlora när vi har haft en 2–0-ledning och det ser stabilt ut, säger Charbel Abraham till SLA.

Tog ledningen igen

Tio minuter in på den andra halvleken gav Dan Mönell ånyo Sverige ledningen men Montenegro skulle kvittera innan matchen var över och därmed fick Sverige nöja sig med ett kryss i kvalpremiären. Men Mönell var ytterst nära att avgöra för blågult i slutsekunderna.

– Han träffar målvakten som står på mållinjen rakt i huvudet med skottet. Det är verkligen små marginaler, konstaterar Abraham och fortsätter:

– Resultatet i sig speglar ändå matchen. Kryss kändes rättvist, lagen var bra i perioder. Jag tycker inte att vi kom upp i den nivå som vi kan. Vi slarvade mycket och uppträdde ängsligt.

Målskillnad kan avgöra

Oavgjort i nyckelmatchen mot Montenegro bådar ändå gott inför fortsättningen. Redan på fredagskvällen spelar Sverige sin nästa kvalmatch mot San Marino och på söndags avslutas kvalspelet med match mot Grekland i den sista gruppspelsmatchen. Endast gruppsegraren går vidare till nästa kvalomgång till VM.

– Nu kan det komma att avgöras på målskillnad vilket lag som går vidare, det är känslan i alla fall. Vi måste höja oss inför fortsättningen och fokusera på att göra en bra match mot San Marino.

Charbel Abraham, till vardags tränare för Skövde AIK, leder blågult men i ledarstaben återfinns också Miguel Angel Beas med ett förflutet i IFK Skövde. I landslaget spelar även Skövdespelarna Sargon och Hanna Abraham och de var involverade i ett av Sveriges tre mål.

Sverige ledde med 2–1 efter den första halvleken. Sverige började bäst och hade tidigt träffat stolpen två gånger. Därför var det inte ologiskt att Simon Chekroun gav blågult ledningen efter knappt åtta minuters spel efter ett skott som gick via stolpen och målvakten in i mål. Kort senare var det dags igen. Sargon Abraham slog frisparken som räddades av målvakten men returen kunde Hanna Abraham ta vara på och stöta in i mål fram till 2–0. Sverige fick dock inte behålla ledningen i halvtidsvilan utan i slutminuterna kunde Montenegro både reducera och kvittera.

– Det känns extra surt att förlora när vi har haft en 2–0-ledning och det ser stabilt ut, säger Charbel Abraham till SLA.

Tog ledningen igen

Tio minuter in på den andra halvleken gav Dan Mönell ånyo Sverige ledningen men Montenegro skulle kvittera innan matchen var över och därmed fick Sverige nöja sig med ett kryss i kvalpremiären. Men Mönell var ytterst nära att avgöra för blågult i slutsekunderna.

– Han träffar målvakten som står på mållinjen rakt i huvudet med skottet. Det är verkligen små marginaler, konstaterar Abraham och fortsätter:

– Resultatet i sig speglar ändå matchen. Kryss kändes rättvist, lagen var bra i perioder. Jag tycker inte att vi kom upp i den nivå som vi kan. Vi slarvade mycket och uppträdde ängsligt.

Målskillnad kan avgöra

Oavgjort i nyckelmatchen mot Montenegro bådar ändå gott inför fortsättningen. Redan på fredagskvällen spelar Sverige sin nästa kvalmatch mot San Marino och på söndags avslutas kvalspelet med match mot Grekland i den sista gruppspelsmatchen. Endast gruppsegraren går vidare till nästa kvalomgång till VM.

– Nu kan det komma att avgöras på målskillnad vilket lag som går vidare, det är känslan i alla fall. Vi måste höja oss inför fortsättningen och fokusera på att göra en bra match mot San Marino.