23 okt 2015 21:54

23 okt 2015 21:54

Gruppfinal väntar Sverige i VM-kvalet

FUTSAL: Seger mot San marino

Efter oavgjort i VM-kvalpremiären vann Sverige mot San Marino med 9–4 i den andra rundan.

Två poäng som bäddar för en avgörande gruppfinal mot Grekland på söndag.

– Det är vinst som gäller för vår del. Annars tar Grekland gruppsegern, säger Sveriges förbundskapten Charbel Abraham.

Sverige inledde kvalet med 3–3 mot Montenegro och hade inte råd att lägga bort några poäng mot San Marino som är det sämst rankade laget i gruppen. Det gjorde inte heller Sverige som vann med betryggande 9–4 i Uddevalla.

Sverige lade i högsta växeln från start och redan i paus ledde Sverige med 6–2. Bland annat efter två mål av Sargon Abraham.

De blågula gjorde matchens två första mål innan San Marino kunde reducera. Sverige bet dock ifrån och fyra raka mål betydde 6–1, men ett mål för San Marino i den sista minuten betydde reducerat före vilan.

– I den första halvleken höll vi oss till matchplanen, fick i sär dem och kom till många avslut, kommenterar Charbel.

Sverige hade matchen i ett gediget grepp och släppte aldrig ifrån sig initiativet. Den andra halvleken blev mer avslagen, men San Marino kom inte speciellt mycket närmare även om det stod 7–4 ett tag innan Sverige kunde göra två mål i den sista minuten.

– Det var vi som förde matchen, men i andra halvlek tappade vi fart och rörelsemönster, tycker Charbel.

Tidigare på fredagen vann Grekland mot Montenegro och nu väntar en direkt avgörande match mellan Sverige och Grekland på söndag. Sverige måste vinna den matchen för att bli etta i gruppen och gå vidare till nästa steg i VM-kvalet.

– Det blir en rolig match på söndag och vi ska gå för fullt för att vinna, avslutar Charbel Abraham.

Sverige inledde kvalet med 3–3 mot Montenegro och hade inte råd att lägga bort några poäng mot San Marino som är det sämst rankade laget i gruppen. Det gjorde inte heller Sverige som vann med betryggande 9–4 i Uddevalla.

Sverige lade i högsta växeln från start och redan i paus ledde Sverige med 6–2. Bland annat efter två mål av Sargon Abraham.

De blågula gjorde matchens två första mål innan San Marino kunde reducera. Sverige bet dock ifrån och fyra raka mål betydde 6–1, men ett mål för San Marino i den sista minuten betydde reducerat före vilan.

– I den första halvleken höll vi oss till matchplanen, fick i sär dem och kom till många avslut, kommenterar Charbel.

Sverige hade matchen i ett gediget grepp och släppte aldrig ifrån sig initiativet. Den andra halvleken blev mer avslagen, men San Marino kom inte speciellt mycket närmare även om det stod 7–4 ett tag innan Sverige kunde göra två mål i den sista minuten.

– Det var vi som förde matchen, men i andra halvlek tappade vi fart och rörelsemönster, tycker Charbel.

Tidigare på fredagen vann Grekland mot Montenegro och nu väntar en direkt avgörande match mellan Sverige och Grekland på söndag. Sverige måste vinna den matchen för att bli etta i gruppen och gå vidare till nästa steg i VM-kvalet.

– Det blir en rolig match på söndag och vi ska gå för fullt för att vinna, avslutar Charbel Abraham.