23 okt 2015 21:44

23 okt 2015 21:46

Somby/Skövde föll i slutsekunden

HANDBOLL: Division 1 södra

Somby/Skövde föll med uddamålet hemma mot Kungälv. Ett frikast när tiden var ute avgjorde.

– Surt, jag tycker att vi var värd en poäng, säger tränaren Andreas Nieroth.

Somby/Skövde hade krigat i underläge stora delar av matchen, men kommit tillbaka och kvitterade till 26–26 med en halvminut kvar. Sedan satte man försvarsspelet så som man sagt, men matchen slutade med ett frikast för bortalaget som lyckades hitta en lucka i täcket och göra mål.

Efter en första halvlek som bjöd på många mål och 15–15 i halvtid ryckte Kungälv i början på andra halvlek. Bortalaget ledde med 21–17 efter 42 minuter, men fyra raka mål från Somby/Skövde betydde utjämnat. Efter det följdes lagen åt innan det snöpliga slutet.

– Kungälv kvalade till allsvenskan i fjol och vi kvalade för att klara oss kvar. Ser man de så var det en ganska bra insats, tycker Nieroth.

Målen, Somby/Skövde: Hannele Nilsson 6, Sofia Berggren 6, Emma Arlestad 4, Britta Jakobsson van Stam 3, Nora Jakobsson van Stam 2, Stina Lagerroth 2, Marielle Lideskär, Frida Berggren, Emma Nävarp.

Somby/Skövde hade krigat i underläge stora delar av matchen, men kommit tillbaka och kvitterade till 26–26 med en halvminut kvar. Sedan satte man försvarsspelet så som man sagt, men matchen slutade med ett frikast för bortalaget som lyckades hitta en lucka i täcket och göra mål.

Efter en första halvlek som bjöd på många mål och 15–15 i halvtid ryckte Kungälv i början på andra halvlek. Bortalaget ledde med 21–17 efter 42 minuter, men fyra raka mål från Somby/Skövde betydde utjämnat. Efter det följdes lagen åt innan det snöpliga slutet.

– Kungälv kvalade till allsvenskan i fjol och vi kvalade för att klara oss kvar. Ser man de så var det en ganska bra insats, tycker Nieroth.

Målen, Somby/Skövde: Hannele Nilsson 6, Sofia Berggren 6, Emma Arlestad 4, Britta Jakobsson van Stam 3, Nora Jakobsson van Stam 2, Stina Lagerroth 2, Marielle Lideskär, Frida Berggren, Emma Nävarp.