25 okt 2015 20:43

25 okt 2015 20:43

Fågelås går upp

FOTBOLL: 1–1 i kvalet mot Gullspångs IF

Norra Fågelås är klart för spel i division 5 nästa säsong. Det stod klart efter 1–1 på Gullmovallen mot Gullspångs IF.

Gästerna hade gynnsamma förutsättningar inför den sista kvalmatchen mot Gullspång.

– Det hade till och med räckt med att förlora med ett mål för att gå upp eftersom vi vann med 3–0 mot IFK Emtunga i första kvalmatchen. Vi löste uppgiften mot Gullspång på ett bra sätt, säger tränaren Boris Johansson.

Norra Fågelås tog ledningen efter 20 minuters spel genom Peder Denzler på straff. Gästerna fick fullfölja matchen med bara tio man sista 30 minuterna efter en utvisning och då kvitterade Gullspång till 1–1 som också blev slutresultat.

– Vi har haft ett väldigt bra lag den här säsongen när vi har haft alla spelare tillgängliga. Vi har bra spelare på alla positioner och just bredden har varit en styrka, förklarar Johansson framgången.

Norra Fågelås är tillbaka i division 5 men får klara sig utan Johansson nästa säsong. Efter att mer eller mindre ha tränat lag sedan 1981 tar han ett steg tillbaka.

– Det känns i alla fall som att jag slutar på topp, konstaterar han.

Gästerna hade gynnsamma förutsättningar inför den sista kvalmatchen mot Gullspång.

– Det hade till och med räckt med att förlora med ett mål för att gå upp eftersom vi vann med 3–0 mot IFK Emtunga i första kvalmatchen. Vi löste uppgiften mot Gullspång på ett bra sätt, säger tränaren Boris Johansson.

Norra Fågelås tog ledningen efter 20 minuters spel genom Peder Denzler på straff. Gästerna fick fullfölja matchen med bara tio man sista 30 minuterna efter en utvisning och då kvitterade Gullspång till 1–1 som också blev slutresultat.

– Vi har haft ett väldigt bra lag den här säsongen när vi har haft alla spelare tillgängliga. Vi har bra spelare på alla positioner och just bredden har varit en styrka, förklarar Johansson framgången.

Norra Fågelås är tillbaka i division 5 men får klara sig utan Johansson nästa säsong. Efter att mer eller mindre ha tränat lag sedan 1981 tar han ett steg tillbaka.

– Det känns i alla fall som att jag slutar på topp, konstaterar han.