26 okt 2015 21:47

26 okt 2015 21:47

Komayesh i Irans landslag

HANDBOLL: Tidigare IFK-spelare

Daniel Komayesh, med IFK Skövde som moderklubb och till vardags hemmahörande i elitserielaget HK Malmö, ska dra på sig den iranska landslagströjan.

Den tidigare IFK Skövdespelaren Daniel Komayesh, 23 år, ska spela i det iranska handbollslandslaget. Det skriver Skarabogs Läns Tidning.

Daniel Komayesh, som har dubbelt medborgarskap, har tidigare varit aktuell för spel med Iran men han tackade nej i början av 2014. Han stängde dock inte dörren till landslagsspel och nu kändes det rätt.

På torsdag samlas Irans landslag för ett läger i Kroatien. Sedan följer en fyranationsturnering i Tunisien där förutom möte med värdlandet också följer matcher mot Schweiz och Algeriet. I november ska Iran delta i det asiatiska OS-kvalet som avgörs i Qatar.

Daniel Komayesh har tidigare gjort juniorlandskamper med Sverige.

Efter att ha spelat i elitserien med IFK Skövde blev det spel i Göteborgsklubben Önnereds HK de senaste åren innan han till den här säsongen flyttade till Malmö och ny klubbadress blev HK Malmö som just nu ligger på en sjunde plats i elitserien med åtta inspelade poäng på de inledande sju matcherna.

Den tidigare IFK Skövdespelaren Daniel Komayesh, 23 år, ska spela i det iranska handbollslandslaget. Det skriver Skarabogs Läns Tidning.

Daniel Komayesh, som har dubbelt medborgarskap, har tidigare varit aktuell för spel med Iran men han tackade nej i början av 2014. Han stängde dock inte dörren till landslagsspel och nu kändes det rätt.

På torsdag samlas Irans landslag för ett läger i Kroatien. Sedan följer en fyranationsturnering i Tunisien där förutom möte med värdlandet också följer matcher mot Schweiz och Algeriet. I november ska Iran delta i det asiatiska OS-kvalet som avgörs i Qatar.

Daniel Komayesh har tidigare gjort juniorlandskamper med Sverige.

Efter att ha spelat i elitserien med IFK Skövde blev det spel i Göteborgsklubben Önnereds HK de senaste åren innan han till den här säsongen flyttade till Malmö och ny klubbadress blev HK Malmö som just nu ligger på en sjunde plats i elitserien med åtta inspelade poäng på de inledande sju matcherna.