27 okt 2015 20:54

27 okt 2015 20:54

Helena Jansson i landslagstruppen

ORIENTERING: Nästa års blågula trupper uttagna

Den svenska landslagsledningen i orientering har redan nu spikat trupperna som ska representerar Sverige 2016.
Helena Jansson, med rötterna i Skövde, är en av tio uttagna i seniorlandslaget. Falköpings AIK:s talang Sara Hagström återfinns i det så kallade utvecklingslandslaget.

2016 är ett extra viktigt och spännande år för det svenska orienteringslandslaget när det bland annat väntar ett VM på hemmaplan. Orienteringslöparnas landslagsår 2015 avslutades nyligen med världscupfinalen i Schweiz. Redan nu har landslagsledningen offentliggjort seniortrupperna om ska representera Sverige nästa år.

– Vi har en A-landslagstrupp om tio personer som presterat på högsta internationella nivå de senaste åren. De är redan nu förhandsuttagna till truppen på EM i Tjeckien. Totalt sett har vi en stor seniortrupp. I helheten ryms allt ifrån etablerade världsstjärnor med medaljer från stora mästerskap till löpare som tar kliv för kliv mot världstoppen, säger förbundskapten Håkan Carlsson i ett pressmeddelande.

EM avgörs i Tjeckien 21–28 maj och VM i Strömstad/Tanum den 20–28 augusti.

Bland de tio löparna i A-landslagstruppen återfinns Helena Jansson med rötterna i Skövde. Hon har tidigare tävlat för Leksands OK och har IF Hagen som moderklubb. Numera representerar hon OK Ravinen från Nacka. Utöver dessa löpare ingår 24 personer i det så kallade utvecklingslandslaget. Där återfinns Falköpings AIK:s talang Sara Hagström.

Första samlingen för landslaget blir i Göteborg den 12–15 november då resan inför nästa års två stora mästerskap inleds.

2016 är ett extra viktigt och spännande år för det svenska orienteringslandslaget när det bland annat väntar ett VM på hemmaplan. Orienteringslöparnas landslagsår 2015 avslutades nyligen med världscupfinalen i Schweiz. Redan nu har landslagsledningen offentliggjort seniortrupperna om ska representera Sverige nästa år.

– Vi har en A-landslagstrupp om tio personer som presterat på högsta internationella nivå de senaste åren. De är redan nu förhandsuttagna till truppen på EM i Tjeckien. Totalt sett har vi en stor seniortrupp. I helheten ryms allt ifrån etablerade världsstjärnor med medaljer från stora mästerskap till löpare som tar kliv för kliv mot världstoppen, säger förbundskapten Håkan Carlsson i ett pressmeddelande.

EM avgörs i Tjeckien 21–28 maj och VM i Strömstad/Tanum den 20–28 augusti.

Bland de tio löparna i A-landslagstruppen återfinns Helena Jansson med rötterna i Skövde. Hon har tidigare tävlat för Leksands OK och har IF Hagen som moderklubb. Numera representerar hon OK Ravinen från Nacka. Utöver dessa löpare ingår 24 personer i det så kallade utvecklingslandslaget. Där återfinns Falköpings AIK:s talang Sara Hagström.

Första samlingen för landslaget blir i Göteborg den 12–15 november då resan inför nästa års två stora mästerskap inleds.