27 okt 2015 12:15

27 okt 2015 12:21

Foto: Roland Svensson

Stort intresse för futsal

Lyckad satsning över klubbgränserna

Futsal är en av landets snabbast växande sporter. Under tisdagen var det många ungdomar som tog chansen att få träning och utbildning i Arena Skövde.
– Roligt att så många anmälde sig, säger Bilos Yonakhir som är initiativtagare.

I dag finns det drygt 140 000 registrerade futsalspelare i landet. Det gör sporten till en av de största hallidrotterna. Snabbt marscherat av den fotbollsliknande sporten där man så sent som 2006 började spela fotboll inomhus enligt det internationella fotbollsförbundets futsalregler.

Skövde har som bekant stolta traditioner med framgångar på klubblagssidan och även flera spelare som spelat i det landslag där Charbel Abraham är förbundskapten. Så sent som den gångna helgen gick Sverige vidare i VM-kvalet med Skövdekillarna Sargon och Hanna Abraham i laget.

Sargon fanns med i Arena Skövde under tisdagen och körde bland annat ett teoripass för de 85 ungdomar som anmält sig.

Det är Bilos Yonahir, även han med landslagsmeriter i futsal, som ligger bakom träningsdagen.

Han kör i egen regi via firman Idrottsservice och det finns ingen klubb inblandad. En träningsdag öppen för ungdomar mellan 12-14 år. Det var ungefär lika många tjejer som killar som anmält sig, det gladde Bilos mycket.

– Riktigt roligt att vi fick så stort gensvar. Informationen har gått via klubbarna som varit välvilligt inställda, säger Bilos.

Han tog också hjälp av instruktörer, Sargon Abraham är redan nämnd, sedan fanns bland annat Jesper Andersson (Skövde AIK) och Olivia Sandahl (Skövde KIK) med.

Två träningspass, ett teoripass och gemensam lunch stod på programmet.

I dag finns det drygt 140 000 registrerade futsalspelare i landet. Det gör sporten till en av de största hallidrotterna. Snabbt marscherat av den fotbollsliknande sporten där man så sent som 2006 började spela fotboll inomhus enligt det internationella fotbollsförbundets futsalregler.

Skövde har som bekant stolta traditioner med framgångar på klubblagssidan och även flera spelare som spelat i det landslag där Charbel Abraham är förbundskapten. Så sent som den gångna helgen gick Sverige vidare i VM-kvalet med Skövdekillarna Sargon och Hanna Abraham i laget.

Sargon fanns med i Arena Skövde under tisdagen och körde bland annat ett teoripass för de 85 ungdomar som anmält sig.

Det är Bilos Yonahir, även han med landslagsmeriter i futsal, som ligger bakom träningsdagen.

Han kör i egen regi via firman Idrottsservice och det finns ingen klubb inblandad. En träningsdag öppen för ungdomar mellan 12-14 år. Det var ungefär lika många tjejer som killar som anmält sig, det gladde Bilos mycket.

– Riktigt roligt att vi fick så stort gensvar. Informationen har gått via klubbarna som varit välvilligt inställda, säger Bilos.

Han tog också hjälp av instruktörer, Sargon Abraham är redan nämnd, sedan fanns bland annat Jesper Andersson (Skövde AIK) och Olivia Sandahl (Skövde KIK) med.

Två träningspass, ett teoripass och gemensam lunch stod på programmet.