28 okt 2015 07:00

28 okt 2015 22:29

Tålamod är nyckelordet just nu

SPORTKRÖNIKA

Ordet tålamod tycker jag passar in bra på våra lag just nu.

Inte minst när det gäller IFK Skövde Handboll som resultatmässigt fått en mycket dålig start på elitseriespelet. Bara en seger på åtta matcher ser väldigt dystert ut. Just nu känns det som om det bara gäller att ha ett lag bakom sig för att undvika att ramla ur direkt. Så illa är det i månadsskiftet oktober-november.

Tur att inga serier avgörs nu.

Så är det och när det gäller IFK talar tiden för laget och här måste vi ha en stor portion tålamod och inse hur det är ställt.

Listan på skadade och halvskadade spelare är lång. Dessutom är det flera som kommit tillbaka efter skador, så jag är inte ett dugg förvånad över att laget bara klarat av att vinna en match hittills.

Det finns inget lag som klarar sig utan en handfull spelare utan att det märks på resultaten.

Man skall dessutom komma ihåg att IFK mött topplagen Ystads IF, Alingsås, Sävehof (två gånger) samt Guif från Eskilstuna. Dessutom Redbergslid på bortaplan, Samtliga dessa är svåra matcher för IFK alla dagar i veckan, oavsett laguppställning. För mig är bara 19–32 mot Hammarby i Arena Skövde ett riktigt dåligt resultat.

Över tid tror jag på IFK. Skadorna kommer i alla fall ha det goda med sig att flera spelare får chansen att växa in i laget. Jag tänker främst på Jesper Järlfors, Max Skoog och även Adam Samuelsson som verkar klara alla platser han placeras på.

Dessutom måste det hända mer runt spanjoren Adrian Sifre Flores som inte har imponerat.

Lagets insats i den senaste förlustmatchen mot Sävehof (23–26) tycker jag ändå känns hoppingivande. Nu är det spelledigt till den mycket viktiga matchen mot Drott i Halmstad den 12 november. Sedan kommer det ett antal kamper före jul då jag tror att det kommer rulla in en del poäng.

Men som sagt – ha tålamod.

Samma gäller för Skövde HF som också har en del skador i truppen. Här är klassen på laget tillräckligt bra för att vinna mot dem bakom i tabellen, även om det svajar en del i matcherna.

Här är det bara att lyfta på hatten för Maja Erikssons säsongstart. Här har det lossnat rejält. Visserligen är konkurrensen hård när det gäller högerhänta niometersspelare i landslaget, men fortsätter Maja som hon börjat bör hon synas närmare.

I hockeyettan har Skövde IK spelat många jämna matcher, förlorat en del, men även vunnit några. Även här är det tålamod som gäller. Tränaren Anders Spaak matcher sitt lag med bredd och det kommer att ge resultat.

Om det kommer att räcka till allettan återstår att se, men när det gäller SIK känns det bra med en tränare som vågar coacha sitt lag med tanke på framtiden. Att jobba mer med prestation än resultat är bra för spelares utveckling. Om det blir allettan eller inte är får inte vara det primära. Säsongen kan bli lång ändå.

Spaak har med all rätt pratat om lärpengar när det blivit några tunga förluster. Med tanke på klassen på serien och statusen på det egna laget har klubben råd att betala sådana. De kan ses som en bra långsiktig investering.

Men som sagt: tålamod är ett nyckelord.

Ordet tålamod tycker jag passar in bra på våra lag just nu.

Inte minst när det gäller IFK Skövde Handboll som resultatmässigt fått en mycket dålig start på elitseriespelet. Bara en seger på åtta matcher ser väldigt dystert ut. Just nu känns det som om det bara gäller att ha ett lag bakom sig för att undvika att ramla ur direkt. Så illa är det i månadsskiftet oktober-november.

Tur att inga serier avgörs nu.

Så är det och när det gäller IFK talar tiden för laget och här måste vi ha en stor portion tålamod och inse hur det är ställt.

Listan på skadade och halvskadade spelare är lång. Dessutom är det flera som kommit tillbaka efter skador, så jag är inte ett dugg förvånad över att laget bara klarat av att vinna en match hittills.

Det finns inget lag som klarar sig utan en handfull spelare utan att det märks på resultaten.

Man skall dessutom komma ihåg att IFK mött topplagen Ystads IF, Alingsås, Sävehof (två gånger) samt Guif från Eskilstuna. Dessutom Redbergslid på bortaplan, Samtliga dessa är svåra matcher för IFK alla dagar i veckan, oavsett laguppställning. För mig är bara 19–32 mot Hammarby i Arena Skövde ett riktigt dåligt resultat.

Över tid tror jag på IFK. Skadorna kommer i alla fall ha det goda med sig att flera spelare får chansen att växa in i laget. Jag tänker främst på Jesper Järlfors, Max Skoog och även Adam Samuelsson som verkar klara alla platser han placeras på.

Dessutom måste det hända mer runt spanjoren Adrian Sifre Flores som inte har imponerat.

Lagets insats i den senaste förlustmatchen mot Sävehof (23–26) tycker jag ändå känns hoppingivande. Nu är det spelledigt till den mycket viktiga matchen mot Drott i Halmstad den 12 november. Sedan kommer det ett antal kamper före jul då jag tror att det kommer rulla in en del poäng.

Men som sagt – ha tålamod.

Samma gäller för Skövde HF som också har en del skador i truppen. Här är klassen på laget tillräckligt bra för att vinna mot dem bakom i tabellen, även om det svajar en del i matcherna.

Här är det bara att lyfta på hatten för Maja Erikssons säsongstart. Här har det lossnat rejält. Visserligen är konkurrensen hård när det gäller högerhänta niometersspelare i landslaget, men fortsätter Maja som hon börjat bör hon synas närmare.

I hockeyettan har Skövde IK spelat många jämna matcher, förlorat en del, men även vunnit några. Även här är det tålamod som gäller. Tränaren Anders Spaak matcher sitt lag med bredd och det kommer att ge resultat.

Om det kommer att räcka till allettan återstår att se, men när det gäller SIK känns det bra med en tränare som vågar coacha sitt lag med tanke på framtiden. Att jobba mer med prestation än resultat är bra för spelares utveckling. Om det blir allettan eller inte är får inte vara det primära. Säsongen kan bli lång ändå.

Spaak har med all rätt pratat om lärpengar när det blivit några tunga förluster. Med tanke på klassen på serien och statusen på det egna laget har klubben råd att betala sådana. De kan ses som en bra långsiktig investering.

Men som sagt: tålamod är ett nyckelord.

  • Jan Larsson