01 nov 2015 15:43

01 nov 2015 15:45

Joshi slutade nia i Kanada

KONSTÅKNING: Grand Prix

Joshi Helgesson slutade på nionde plats i Grand Prix-tävlingen i Lethbridge, Alberta, Kanada.
– Det gick inte riktigt som jag ville, men det finns många bra saker att ta med sig till nästa tävling, kommenterar Joshi på instagram.

Joshi Helgesson låg sexa efter det korta programmet. På sitt instagramkonto förklarade Joshi att hon var hyfsat nöjd med den insatsen. Det fanns förhoppningar om att kunna avancera då det var ganska jämnt efter det korta programmet.

VM-femman och den amerikanska mästarinnan Ashley Wagner ledde efter korta. Hon klarade av att försvara sin ledning genom att bli tvåa i friåkningen.

Inte helt oväntat avancerade ryskan Elizaveta Tuktamysheva, som vann både EM och VM förra säsongen, efter en mindre lyckad insats i det korta programmet. Hon låg då sjua, men åkte upp sig till silverplats.

Joshi Helgesson fick inte till sin friåkning den här gången och tappade tre placeringar i sammandraget. Hon fick 155,70 poäng sammanlagt, vilket är knappt fem sämre än när hon satte sitt personliga rekord i Slovakien i början av oktober.

Joshi för ladda om inför nästa Grand Prix-tävling som blir i Ryssland. Notabelt var att även Isabelle Olsson, Mörrum, var med. Hon slutade på tolfte och sista plats med 141,58 poäng.

Joshi Helgesson låg sexa efter det korta programmet. På sitt instagramkonto förklarade Joshi att hon var hyfsat nöjd med den insatsen. Det fanns förhoppningar om att kunna avancera då det var ganska jämnt efter det korta programmet.

VM-femman och den amerikanska mästarinnan Ashley Wagner ledde efter korta. Hon klarade av att försvara sin ledning genom att bli tvåa i friåkningen.

Inte helt oväntat avancerade ryskan Elizaveta Tuktamysheva, som vann både EM och VM förra säsongen, efter en mindre lyckad insats i det korta programmet. Hon låg då sjua, men åkte upp sig till silverplats.

Joshi Helgesson fick inte till sin friåkning den här gången och tappade tre placeringar i sammandraget. Hon fick 155,70 poäng sammanlagt, vilket är knappt fem sämre än när hon satte sitt personliga rekord i Slovakien i början av oktober.

Joshi för ladda om inför nästa Grand Prix-tävling som blir i Ryssland. Notabelt var att även Isabelle Olsson, Mörrum, var med. Hon slutade på tolfte och sista plats med 141,58 poäng.